Äänekoskella otetaan askel kohti entistä määrätietoisempaa hyvinvointiopetusta

Tyttö puhaltaa saippuakuplia.

Tervetuloa HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin! 

Julkaisutilaisuudessa esitellään HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman tavoitteet ja sisällöt, jotka ovat ilmaiseksi kaikkien vapaassa käytössä ja ladattavissa Positive Educationin verkkosivuilla positiivinenoppiminen.fi julkaisutilaisuuden jälkeen.

Opetussuunnitelman tavoitteena on tarjota toimiva rakenne ja perusteet sille, miten kouluissa voidaan tulevaisuudessa systemaattisesti ja johdonmukaisesti edistää sekä vahvistaa hyvinvointia ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä. 1-9. -luokille kirjoitettujen perusteiden ja tavoitteiden lisäksi sivuilta löytyy runsaasti videoita, materiaalia ja tehtäväsisältöä laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen toteuttamiseen perusopetuksen 1-9. -luokille. Suuri osa materiaalista on helposti hyödynnettävissä myös varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. 

Hyvinvointiopetuksen edelläkävijöinä

Äänekosken ja Kauniaisten kaupungit ovat laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen edelläkävijöitä. Molemmissa kaupungeissa on tehty pitkäjänteistä ja johdonmukaista työtä hyvinvointiopetuksen kehittämisen ja opettamisen puolesta vuodesta 2016 saakka. Näiden vuosien aikana hyvinvointiopetus on muodostunut molemmissa kaupungeissa osaksi koulukulttuurin rakenteita ja opetus on koskenut lapsia ja nuoria varhaiskasvatuksesta perusopetuksen 9. luokalle saakka.

Äänekoskella lasten ja nuorten hyvinvointi on nähty tärkeänä kouluyhteisöjen yhteisenä tavoitteena, joka on luonut perustaa ja suuntaa kouluyhteisöjen toiminnalle. Syksyllä 2023 otetaan merkittävä askel kohti entistä määrätietoisempaa hyvinvointiopetusta, kun Positive Educatonin kanssa yhteistyössä rakennettu HYVÄÄ KASVUA - Hyvinvointitaitojen opetussuunnitelma julkaistaan ja otetaan virallisesti käyttöön 20.9.2023. Tämä paikallinen opetussuunnitelma ohjaa Äänekoskella perusopetuksen päivittäistä opetus- ja kasvatustyötä rakentaen vahvaa yhteistä suuntaa hyvinvointitaitojen opetukselle ja oppimiselle.

Opettajia on koulutettu systemaattisesti ja pitkäjänteisesti

Äänekosken kaupunki on investoinut positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettajankoulutukseen jo vuosien ajan ja kehittänyt koulujen osaamista pitkäjänteisesti hyvinvointitaitojen opetuksen osalta. 

Vuoden mittaisen täydennyskoulutuksen käyneitä positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen opettajia on Äänekosken kouluissa ja varhaiskasvatuksessa ensi talvena jo yhteensä 75. 

Positiivinen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen koulutusohjelma perustuu hyvinvointitaitojen ja kouluhyvinvoinnin tutkimukseen ja käytännön sovelluksiin oppilailla. Positiivisen pedagogiikan tutkimuksista on saatu vahvistavaa näyttöä siitä, että harjoitteilla, kuten tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä myönteisen yhteisöllisen toimintakulttuurin rakentamisella, voidaan vaikuttaa edistävästi oppilaiden hyvinvointiin ja oppimistuloksiin. 

Hymyileviä ihmisiä ruusuineen ryhmäkuvassa.

Tervetuloa mukaan!

HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman -julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan! Tapahtumaan voi osallistua myös webinaarissa: mukaan mahtuu 1000 ensimmäisenä ilmoittautunutta ja kaikki ilmoittautuneet saavat tallenteen. 

Ilmoittaudu webinaariin tämän linkin kautta.

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Erityisluokanopettaja Sari Terävä, 0400 115 198, sari.terava@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 22.8.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023