Keski-Suomen työllisyyden kuntakokeilussa henkilökohtainen valmennus näyttää purevan nuorten pitkäaikaistyöttömyyteen

Keski-Suomen kuntakokeilu on onnistunut erityisen hyvin tavoittamaan nuoret työnhakijat sen ensimmäisenä toimintavuotena 2021. Lisäksi kuntakokeilu on panostanut yritysyhteistyöhön nopeuttamalla palkkatuen ja starttirahan hakemusten käsittelyaikoja. Kuntakokeilun omavalmentajat ovat innostaneet työttömiä työnhakijoita myös ahkerasti opiskelemaan ja päivittämään osaamistaan. Valtakunnallinen työllisyyden kuntakokeilu on ollut käynnissä lähes vuoden ajan. Äänekosken kaupunki on ollut mukana kuntakokeilussa alusta alkaen, 1.3.2021 lähtien.

Nuorten pitkäaikaistyöttömyys on laskussa Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilualueella. Kuntakokeilun aikana nuoria on ohjattu työnhakuun tai opiskelujen pariin henkilökohtaisen ohjauksen avulla. Nuoria alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli koko Jyväskylän seudun kuntakokeilussa vuoden 2021 lopussa 3 381, joista pitkäaikaistyöttömiä nuoria oli 879. Kuntakokeilun alkaessa alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli 4 006, joista pitkäaikaistyöttömiä nuoria oli 918. Jokainen nuori on kunnalle erityisen tärkeä.

Alle 30-vuotiaita nuoria ohjataan kuntakokeilukunnissa palveluihin ja työelämään aiempaa täsmällisemmin. Korkeimmillaan viime vuoden aikana nuorten aktivointiaste oli 33,5%, joka on valtakunnallisesti vertailtuna aktivointiasteiden keskitasoa. Aktivointiasteella tarkoitetaan palveluiden piirissä olevien työttömien työnhakijoiden prosenttiosuutta kaikista työttömien työnhakijoiden ja palveluiden piirissä olevien summasta. Korkea aktivointiaste on hyvä, sillä se tarkoittaa, että mahdollisimman moni työnhakija on mukana jossakin työnhaun palvelussa.

– Meillä on työnhakijoina erityisen paljon nuoria, jotka ovat vailla ammatillista koulutusta tai joilla opiskelut ovat jääneet kesken useamman kerran. Kuntakokeilun tarkoitus on myös pilotoida sopivia palveluita, jotka lähtökohtaisesti kiinnostavat nuoria. Hyviä onnistumisia on jo saatu nuorten tavoittamiseksi palveluihin. Työllisyyden palvelut ovat siirtymässä kuntien vastuulle vuoden 2024 aikana, jolloin kunta voi vaikuttaa myös työnhakijoita tukeviin palveluihin enemmän, kertoo Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä.

Vaikka kuntakokeilu on osallistanut erityisesti nuoria työllisyyden palveluihin tai työnhakuun, vielä ei kokeilukunnissa ole saavutettu koronaa edeltävää tasoa aktivointiasteella mitattuna. Kaikenikäisten pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut ja työnhaun kesto on pitkittynyt yleisesti koko maassa.

Työllistymissuunnitelmia on saatu päivitettyä erityisen hyvin etenkin Äänekoskella ja Laukaassa

Kuntakokeilussa palkkatuen hakuprosessi on nopeutunut vuoden takaisesta ja palkkatukihakemuksia käsitellään parhaimmillaan jopa kahdessa päivässä, kun oikea työnantaja ja työntekijä kohtaavat. Palkkatuen sujuva myöntäminen ja hyödyntäminen on ollut yksi kuntakokeilun tavoitteista. Palkkatuella työllistyminen on lisääntynyt vuonna 2021 niin, että se on jälleen koronapandemiaa edeltävällä vuoden 2019 tasolla. Esimerkiksi joulukuussa 2021 kaksi kolmasosaa palkkatuella työllistettynä olevista työnhakija-asiakkaista oli kuntakokeilun asiakkaita. 

– Kokeilun omavalmentajat ovat onnistuneet erityisen hyvin hyödyntämään työnantajille maksettavaa palkkatukea työnhakijoiden työllistämiseksi. Jokaisella työnhakijalla on henkilökohtainen omavalmentaja, jonka kanssa voi etsiä työpaikkaa. Palkkatuki on hyvä työkalu päästä kiinni avoimille työmarkkinoille ja päästä tutustumaan työnantajaan. Palkkatuen lisäksi työnantajalle voidaan myöntää työntekijän perehdyttämisen kustannuksiin kuntalisää 300 tai 600 euroa kuukaudessa, sanoo työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä.  

Kuntakokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilualueen muodostavat Jyväskylä, Äänekoski, Laukaa ja Muurame. Kokeilujen käynnistyessä maaliskuussa 2021 omavalmentajat aloittivat kunnissa työnsä päivittämällä asiakkaiden työnhaun suunnitelmia ajan tasalle. Asiakkaiden ohjaaminen palveluihin vei tavallista enemmän aikaa kokeilujen käynnistyessä työllistymissuunnitelmavelan takia. Työllistymissuunnitelmia on saatu päivitettyä erityisen hyvin Äänekoskella ja Laukaassa. Vuoden aikana yhteydenotot työnhakijoiden ja omavalmentajien välillä ovat lisääntyneet merkittävästi ja yhteydenotot ovat siirtynet entistä enemmän kasvokkaiseen palveluun.

Jyväskylän seudun kuntakokeilukunnista erityisen korkea aktivointiaste on ollut Äänekoskella

Valtakunnallisesti muihin kuntakokeilukuntiin verrattuna Keski-Suomen kuntakokeilukunnat pärjäävät kaikkien asiakasryhmien aktivointiasteen vertailussa hyvin. Aktivointiaste on ollut koko ajan vuonna 2021 korkeampi kuin esimerkiksi Kuopion seudun, Oulun seudun ja Lahden seudun kuntakokeilussa. Jyväskylän seudun kuntakokeilukunnista erityisen korkea aktivointiaste on ollut Äänekoskella, jossa se oli korkeimmillaan lokakuussa 40,0%. Muuramessa aktivointiaste on ollut korkeimmillaan 36,3% ja Laukaassa aktivointiaste on ollut korkeimmillaan 36,9%. Äänekoskella omavalmentajat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa sopivien palveluiden löytymiseksi ja työnhaun valmiuksien parantamiseksi.  

– Tällä hetkellä on työnhakijan näkökulmasta mahdollisuuksien markkinat, sillä avoimia työpaikkoja on koko Keski-Suomessa 1788 kappaletta ja Äänekoskella 130 työpaikkaa. Työllistämispolun löytämiseksi voidaan käyttää myös työllistämistä edistäviä palveluita, kuten työvoimakoulutuksia, valmennuksia ja erilaisia Rekry-koulutuksia, kertoo Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen.  

Opiskelu ja osaamisen päivittäminen kiinnostavat työnhakijoita 

Noin 1 600 työnhakijaa aloitti vuonna 2021 kuntakokeilun alusta lukien työvoimakoulutuksen tai omaehtoisen opiskelun työnhaun aikana. Nuorille, maahanmuuttaneille ja työnhakijoille, joiden työnhaku on pitkittynyt, opiskelu on hyvä vaihtoehto päivittää osaamista tai hankkia lisäkoulutusta parantaakseen työllistymismahdollisuuksia. Kuntakokeilussa työnhakijan omavalmentajan henkilökohtainen tuki varmistaa, että työnhakijat löytävät sopivat koulutusvaihtoehdot ja opinnot tai palvelut johtavat eteenpäin sekä lyhentävät työttömyyden kestoa.  

Työelämän kohtaanto-ongelmaa ratkaisee Jyväskylän seudulla kuntakokeilun ohella muun muassa OsaajaKS-palveluketju, jonka asiantuntijat tarjoavat kuntakokeilun asiakkaille ohjausta opintoihin.

Työttömyysaste vuoden takaisesta on laskenut erityisesti Äänekoskella 

Kaikissa Keski-Suomen kuntakokeilukunnissa on tällä hetkellä yhteensä noin 7 900 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun lopussa 2021 työttömiä työnhakijoita oli 8 833. 

Jyväskylän seudun kuntakokeilukunnista työttömyysaste on laskenut erityisesti Äänekoskella, vuoden takaisesta 5,2 prosenttiyksikköä. Jyväskylässä työttömyysaste ei ole kuitenkaan palautunut aivan vielä korona-aikaa edeltäneelle tasolle. Pienet kunnat ovat useimmiten selviytyneet koronajan vaikutuksista isoja kuntia paremmin.

Yhteensä Jyväskylän seudun kuntakokeilussa on asioinut arviolta 18 000 eri asiakasta vuoden 2021 aikana. Luvussa ei ole mukana hyvin lyhyen aikaa työnhakijana olleita henkilöitä.

Ennen kuntakokeilun alkamista TE-toimiston asiantuntijalla on saattanut olla jopa noin 400 asiakasta. Omavalmentajat ovat kokeneet kuntakokeilun tuoneen aikaa perehtyä asiakkaan tavoitteisiin ja toiveisiin työnhaun suhteen.

Keski-Suomen, Jyväskylän tai muiden suurten kaupunkien työllisyyden tunnuslukuja voit seurata verkossa (Työllisyystilastot 10/2022).

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 18.2.2022, muokattu 8.10.2024 klo 09:57

Uutiset

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Hyvinvointi ja tuki
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken kaupungin vuoden 2025 talousarvioesitys valmistui 2,2 miljoonaa euroa alijäämäisenä

Valtionosuusjärjestelmä rokottaa Äänekoskea pahasti. Kaupunginjohtajan esitys ensi vuoden 2025 talousarviosta käsitellään kaupunginhallituksessa 25.11.2024. Talousarvioesitys on 2,2 miljoonaa euroa alijäämäinen. Aikaisempien vuosien kertyneet ylijäämät 7,6 miljoonaa euroa ja kuluvan vuoden ennakoitu ylijäämä 0,6 miljoonaa euroa huomioiden, Äänekosken kaupunki selviää tulevista vaikeista vuosista.

Pääministeri Petteri Orpo kuuli Äänekosken toiveita elinkeinoelämän rakennemuutoksessa: ”Samassa veneessä ollaan”

Pääministeri Petteri Orpo vieraili 18.11.2024 Äänekoskella ja tapasi Metsä Groupin ja Valtran tehtaiden ja henkilöstön edustajia sekä kaupungin johtoa elinkeinoelämän rajuun muutokseen ja yhtiöiden irtisanomisuutisiin liittyen. Mukana oli myös hallituspuolueen Keski-Suomen kansanedustajat Sinuhe Wallinheimo ja Ville Väyrynen. Valtio ottaa kaikki instrumentit käyttöön tilanteen auttamiseksi.

Kiitos asukasillasta! Äänekosken keskustasta halutaan tehdä yhdessä kauniimpi, viihtyisämpi ja houkuttelevampi

Kiitos kaikille keskustaajaman asukasillan 5.11.2025 osallistujille ja kiitos antoisasta keskustelusta! Mukana asukasillassa Painotalolla oli noin 50 asukasta ja mukana oli myös mm. luottamushenkilöitä, yrittäjiä, nuorisovaltuuston, asukasyhdistyksen ja yrittäjäjärjestön edustajia. Äänekosken keskustasta halutaan tehdä yhdessä kauniimpi, viihtyisämpi ja houkuttelevampi. Toiveissa on lisätä myös yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia!

Osallistu Äänekosken ensilumikilpailuun ja voit voittaa saunaillan!

Kilpailu on päättynyt! Sunnuntaina 3.11.2024 satoi lunta 4 - 5 cm ja Äänekosken Kiinteistönhoidon aura-autot lähtivät liikkeelle Äänekoskella. Auraus käynnistettiin 3.11. kevyenliikenteen väylien osalta, muiden väylien osalta aurausraja ei vielä täyttynyt. Kilpailussa otettiin huomioon kaikki ennen 2.11. klo 24 mennessä tulleet vastaukset ja oikean päivän arvasi seitsemän henkilöä. Heidän kesken on arvottu Hiskinmökin saunaillan lahjakortti ja voittajaan olemme henkilökohtaisesti yhteydessä. Yhteensä saimme 119 arvausta. Kiitos kaikille osallistujille!

Äänekosken kaupunki otti käyttöön työsuhdepyöräedun - Sähköpyörä lisää liikuntaa arjessa ja säästää bensaa

Äänekosken kaupunki on ottanut tänä syksynä käyttöön työsuhdepyöräedun. Liikuntavahtimestari Raine Viander tarttui tilaisuuteen heti, kun se oli mahdollista. Viander kokeili aiemmin kaupungin lainattavaa sähköpyörää ja innostui sen myötä oman pyörän hankinnasta. Viander on ollut tyytyväinen sähköpyöräänsä ja liikunnan määrä arjessa on lisääntynyt. Samalla säästyy bensaa.

Äänekosken kaupunki tekee kaikkensa alueen elinkeinoelämän rajussa muutoksessa

Äänekosken synkät uutiset jatkuivat tänään 11.10.2024, kun Valtra ja ACGO kertoivat aloittavansa muutosneuvottelut, jotka koskevat teknologiateollisuuden toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen piiriin kuuluvia henkilöitä. Neuvottelut koskevat yhteensä 100 työtehtävää Suomessa. Suolahden tehtaalla vähennys koskee noin 60 toimihenkilötyöpaikkaa. Valtralla työskentelee Suolahden traktoritehtaalla kaikkiaan noin 1 300 henkilöä. Syynä muutosneuvotteluille on markkinoiden muutos ja yhtiön uudet toimintatavat. Olemme äärimmäisen huolissamme asukkaittemme työpaikoista ja tulevaisuudesta, jos irtisanomiset toteutuvat.

Suolahden uimahallin peruskorjaus on merkittävä investointi Äänekosken liikuntapaikkoihin

Äänekosken kaupunki remontoi Suolahden uimahallin. Uimahalli peruskorjataan, jotta siitä saadaan käyttövarma uimahalli seuraavaksi 30 vuodeksi. Investointi on merkittävä satsaus Äänekosken liikuntapaikkoihin ja se täydentää Suolahden liikuntakeskittymää, johon kuuluu jäähalli, liikuntahalli, kuntosali, frisbeegolfrata, skeittiramppi, tekonurmi, monitoimiareena ja välituntipiha. Peruskorjaus on panostus yhteen lasten ja nuorten sekä ikääntyvän väestön tärkeimmistä liikkumispaikoista. Suolahden uimahalli suljetaan remontin vuoksi 25.11.2024.

Wahlmanin talossa tehdään nyt työtä nuoria varten - ”Rakennamme tätä kaupunkia nuorille”

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Wahlmanin talossa tehdään nyt työtä tulevaisuutta eli Äänekosken nuoria varten. Taloon muutti alkuviikosta kaupungin omaa henkilöstöä. Samassa paikassa tekevät töitä nyt etsivän ja liikkuvan nuorisotyön, nuorten työpajatoiminnan sekä kotoutumista edistävien palveluiden väkeä. Opetus- ja kasvatustoimi on todella kiitollinen uusista, upeista tiloista, joissa tehdään nyt työtä Äänekosken nuorten eteen.

Äänekosken kaupungin hakkuualueiden liito-oravatilanne on selvitetty keväällä: ELY:n mukaan alueella ei todettu olevan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa

Mediasta saatujen tietojen mukaan Keskisen Suomen liito-oravayhdistys ry on tehnyt rikosilmoituksen metsäyhtiön hakkuista Äänekoskella. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan ja selvittää, hakkasiko Stora Enso metsää liito-oravien pesimäalueelta. Hakkuualueen omistaa Äänekosken kaupunki. Äänekosken kaupunki teki kyseisellä Sikopuron alueella Suolahdessa useita maastotarkastuksia keväällä 2024 ennen hakkuita, eikä merkkejä liito-oravasta löytynyt. Keski-Suomen ELY-keskus teki hakkuiden jälkeen kesällä 2024 maastokatselmuksia ja niiden mukaan alueella ei todettu olevan liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa, joten luonnonsuojelulakia ei rikottu.

Murskaustyö aiheuttaa melu- ja pölyhaittaa Suolahden keskustassa

Äänekosken kaupunki purkaa parhaillaan entistä Suolahden Asemakadun koulua. Syksyn aikana Asemakadun koululla tullaan murskaamaan betonia ja tiiltä, mikä aiheuttaa melu- ja pölyhaittaa sekä tärinää. Pyrimme vähentämään kaikessa toiminnassamme asukkaille ja ympäristölle aiheutuvaa haittaa. Säästämme luonnonvaroja hyödyntämällä myöhemmin infrarakentamisessa koulurakennuksen purettua ja murskattua betonia ja tiiltä.

Laaja-alainen johtaja Niina Rautanen tuli taloon

Filosofian maisteri Niina Rautanen, 34, aloitti elokuun alusta opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiän jäädessä eläkkeelle. Rautanen toimi ennen valintaansa hetken aikaa Koskelan toiminnanjohtajana ja rehtorina, ja sitä ennen mm. kahden kunnan yhteisen Wiitaunionin sivistystoimen toimialajohtajana. Rautanen on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja musiikkitieteilijä. Hänellä on vankka kokemus erilaisista hallinnon töistä ja yliopisto-opinnoissaan hän on suuntautunut koulutusjohtamiseen.

Äänekosken kaupungin ja Kiinteistönhoidon yhteinen ponnistus on tuonut miljoonasäästöt

– Kuluvan valtuustokauden alussa Äänekosken luottamushenkilöt tekivät rohkean päätöksen, kun strateginen kumppanuus -toimintamalli otettiin käyttöön kaupungin ja Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n yhteistyössä. Kumppanuuden tavoitteena oli säästää miljoona euroa valtuustokauden aikana, mutta jo tähän mennessä säästöä on saatu 1,36 miljoonaa euroa ja enemmänkin. Työn laatu on parantunut, luottamus on kasvanut ja työn tekeminen tehostunut. Ja ennen kaikkea paremmalla yhteistyöllä tuotamme asukkaillemme parempaa palvelua, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Tahtotilaa vähäpäästöisyyteen on, mutta siihen tarvitaan yhteistyötä

Ympäristöministeriön ja Äänekosken kaupungin rahoittama Resurssiviisas Äänekoski - Vähäpäästöinen tieliikenne -hankkeen tulokset ovat valmiit. Selvityksen tavoitteena on saada liikenteen päästöjä vähennettyä. Alueen toimijoilla on tahtotila saada liiketoimintansa hiilineutraaliksi ja tankkausinfrastruktuuria tarvitaan lisää. Selvityksessä lisättiin alueen toimijoiden eli yritysten, joilla on raskasta liikennettä, sekä vähäpäästöisten polttoainejakelijoiden vuoropuhelua, sekä selvitettiin kaupungin vaikutusmahdollisuuksia.

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.