Äänekosken koulujen kännykkäohjeistukset on yhdenmukaistettu

Kännykkä kädessä kirjan päällä.
Äänekosken kouluissa on nyt yhdenmukaistettu ohjeistuksia oppilaiden kännyköiden käytöstä koulupäivän aikana. Uudet, entistä selkeämmät linjaukset ovat saaneet vanhemmiltakin kiitosta.

Äänekosken alakouluissa ei ole ollut ongelmia oppilaiden kännyköiden käytöstä ja puhelimet pysyvät koulupäivän ajan repuissa. Yläkouluissa puhelimet saattavat joskus häiritä opiskelua. Periaate on, että puhelinta oppitunnilla käytetään vain sovitusti ja on tärkeää, että jokainen pystyy keskittymään opiskeluun.  

Jotta puhelimet eivät häiritse oppituntia, oppilailla on kaksi vaihtoehtoa: käytössä olevan puhelimen voi antaa heti oppitunnin aluksi yhteiseen säilytykseen tunnin ajaksi tai laittaa sen äänettömänä reppuun. Jos puhelin jostakin syystä tuntia kuitenkin häiritsee, opettaja pyytää luovuttamaan puhelimen lopputunniksi ja siitä tulee muistiksi merkintä Wilmaan. 

Esimerkiksi Koulunmäen koulun 7.-9. -luokkalaisille on Teken luokissa puhelimien säilytyspakkeja. Niissä jokaisen puhelin on hyvässä tallessa ja turvassa.

Jos oppilaan puhelimessa on terveyden seurantaan liittyvä sovellus, kuten sokeriarvojen mittari, puhelin saa olla myös oppitunnilla äänet päällä, mutta se pidetään repussa.

Lisätietoja:

Opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä, 040 509 3657, ville.hartsia@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.8.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023