Leikkipuistojen vuositarkastukset ovat parhaillaan käynnissä

Uusi teemapuisto valmistuu kesäkuussa

Aikuiset ja yksi lapsi kiipelitelineessä tarkastuksella.
Äänekoskella on lapsia, lapsiperheitä ja leikkiä varten peräti 28 leikkipuistoa kaikissa taajamissa. Kesäkuussa Rantapuistoon valmistuu vielä uusi teemapuisto. Leikkipuistoja hoidetaan ja ylläpidetään jatkuvasti turvallisuus edellä. Kaupungin lukuisat leikkipuistot kannustavat liikkumaan leikiten. Tarjoamme hyvän kasvuympäristön lapselle ja Äänekoskella pieni kasvaa suureksi.

Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Kiinteistönhoito Oy tekevät leikkipuistoissa vuositarkastuksia sekä toiminnallisia ja silmämääräisiä tarkastuksia. Parhaillaan on käynnissä leikkipuistojen ja koulujen ja päiväkotien pihaleikkialueiden vuositarkastukset.

Keväällä ennen vuositarkastuksia on tehty toiminnalliset tarkastukset korjaustoimenpiteineen, ja niitä tehdään kolmesti vuodessa. Näiden lisäksi tehdään silmämääräisiä tarkastuksia kesällä arkisin jopa päivittäin eniten käytetyissä leikkipuistoissa ja muissa leikkipuistoissa vähintään kerran kuukaudessa.

Äänekosken kaupunki toivoo, että leikkipuistojen käyttäjät ilmoittaisivat havainnoistaan mahdollisimman nopeasti kaupungin palautepalveluun osoitteeseen www.aanekoski.fi/palaute. Kaikenlaista ilkivaltaa, roskaamista ja töhrimistä tehdään leikkipuistoissa ja koulujen ja päiväkotien pihoissa valitettavan paljon. Palautepalveluiden viesteihin reagoidaan heti seuraavana arkipäivänä.

Lapsi leikkii hiekkalaatikolla.

Tervetuloa liikkumaan ja leikkimään!

Leikkipuistoja ja koulujen ja päiväkotien leikkivälineitä korjataan koko kesän ajan tarpeen ja kiireellisyyden mukaan, jotta lasten olisi niissä mahdollisimman mukavaa ja turvallista leikkiä. Kurapuku päälle ja hommiin!

Jos leikkiväline on haalistunut, se ei tarkoita, että se olisi käyttökelvoton. Kun on aikaa, leikkivälineitä toki maalataan uudestaan. Töhrimisiä poistetaan välineistä jatkuvasti.

– Silmämääräisten tarkastusten lomassa tehdään rutiinihuollot ja toiminnallisen tarkastuksen lomassa huoltosuunnitelman mukaiset toimenpiteet, kuten keinulaakereiden ja ketjujen vaihtamiset, turvahiekan pinnan tasaukset ja kiinnitysten kiristykset, kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik kuvailee.

– Vuositarkastuksessa kiinnitetään huomiota välineiden heikentyneeseen rakenteelliseen kestävyyteen, vaurioihin, joita on voinut aiheuttaa esim. sää, ja muutoksiin, jotka on toteutettu edellisen vuositarkastuksen jälkeen. Nämä voivat olla seurausta perushuollosta, kuluneiden osien vaihdosta tai erilaisista lisäosien asentamisista. Huomiota kiinnitetään tietysti alueen yleiseen turvallisuustasoon sekä puiden ja istutusten kuntoon.

Talvisin leikkipuistoissa ei ole talvikunnossapitoa, koska turvallista leikkimistä välineissä ei talvella voida taata, koska välineet jäätyvät ja turva-alustat ovat jäässä. Leikkipuistoihin aurataan pelastusteitä.

Muistutuksena koiranomistajille, ettei leikkipuistojen roskiksiin saa hygieniasyistä laittaa koirankakkaroskapusseja.

Tiina Nejlik ja Nina Sirkka.

Uusi teemapuisto on tämän kesän vetonaula

Kesäkuussa valmistuu uusi Rantapuiston teemapuisto, jonka ideoimiseen ja toteuttamiseen ovat äänekoskelaiset lapset osallistuneet. Puiston valmistuminen on viivästynyt hieman kylmän kevään vuoksi ja jos kaikki menee jatkossa suunnitellusti, leikkipuisto valmistuu 7.6. juuri ennen Äänekoski Äksön -tapahtumaa. Ensi viikolla alakouluilla järjestetään puiston nimikilpailu. Alueella on kameravalvonta.

Idea teemapuistosta on lähtenyt alun perin lapsilta. Asukkaat ovat saaneet vaikuttaa puiston teemaan ja sijaintiin asukaskyselyihin vastaamalla. Lisäksi lapset ovat saaneet esittää toiveita leikkivälineistä ja lapsiraati äänesti parhaan kokonaisuuden osana välineiden kilpailutusta. Kyselyiden perusteella teemaksi valikoitui viidakko ja vedenalainen maailma. Enemmistö kannatti Rantapuistoa sen rauhallisuuden, turvallisuuden ja monikäyttöisyyden ansioista. Lasten toiveesta leikkipuistoon tulee ainakin pesäkeinu, vaijeriliuku ja maatrampoliinit. Äänekosken kaupunki on varannut unelmien teemapuiston toteuttamiseen 400 000 euroa.

Äänekoskella kasvamme kanssasi!

Tarkastuksella.

Lisätietoja:

Kaupunginpuutarhuri
Tiina Nejlik
040 528 5553
tiina.nejlik@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 17.5.2024 klo 16:35

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.