Ukrainalaisista on saatu uusia kuntalaisia Äänekoskelle

Lapset viittaavat.
Äänekoskella asuvista ukrainalaisista on 79 henkilöä saanut kotikuntamerkinnän. Kotikuntamerkinnän saatuaan ukrainalaiset kuuluvat yhdenvertaisesti samojen etuuksien piiriin kuin muutkin kunnan asukkaat, eivätkä he ole enää vastaanottokeskuksen asiakkaita. Suurin osa heistä asuu jo omissa vuokra-asunnoissaan, ja noin 20 asukasta etsii parhaillaan uutta asuntoa Äänekoskelta.

Ukrainalaisten ansiosta Äänekosken asukasluku kasvaa: huhtikuusta alkaen Äänekosken nettomuutto on ollut yhteensä 91 henkilöä. Äänekosken asukasluku on hienoisessa nousussa, kun se heinäkuun alussa oli 18 069 henkilöä.

– Halumme toivottaa ukrainalaiset lämpimästi tervetulleiksi Äänekoskelle kuntalaisiksi ja toivomme, että viihdytte yhteisössämme hyvin, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

Asukasluvun kasvun myötä myös palvelutarpeet kasvavat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa. Osa ukrainalaisista lapsista käy koulua perusopetukseen valmistavassa opetuksessa ja osa on siirtynyt oman ikätasonsa luokkiin. Työllisyyspalveluissa on ukrainalaisia työnhakijoita varten venäjänkielentaitoinen omavalmentaja.

Äänekosken vastaanottokeskus jatkaa toimintaansa tavalliseen tapaan ja asiakkaita on nyt noin 200. Vastaanottokeskusten väliaikainen kuntamalli päättyy vuoden lopussa ja Äänekosken vastaanottokeskuksen kuntamallin asiakkaat viidestä kunnasta siirtyvät vastaanottokeskuksen asiakkaiksi tai hakevat kotikuntaa.

Äänekoskelle tänä vuonna muuttavista kiintiöpakolaisista ensimmäinen lapsiperhe on muuttanut. Äänekoskelle tulee tänä vuonna yhteensä seitsemän afgaaniperhettä.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 040 572 3239, matti.tuononen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 29.8.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023