Äänekosken kaupungin verkkosivut aanekoski.fi on uudistettu

kuvakaappaus etusivusta
Äänekosken kaupungin uudistetut verkkosivut aanekoski.fi on nyt julkaistu. Verkkosivu-uudistuksen kehittämisessä painopiste on ollut tiedon löydettävyyden parantamisessa, tiedon esittämistavoissa ja sisältöjen selkeyttämisessä.

Uudistuksessa on huomioitu sivujen käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus, helppokäyttöisyys ja esteettömyys. Uudet sivut ovat selkeämmät, yhteneväiset ja tiedot löytyvät asukkaan kannalta loogisemmin. 

– Navigointia ja sivustorakennetta on selkeytetty mm. päävalikkoja tiivistämällä. Jokaisen pääosion alta löytyy samanlainen rakenne ajankohtaisine uutisineen ja korttinostoineen. Uudistetuilla verkkosivuilla on raikkaampi ulkoasu ja nyt myös videoille on oma paikkansa, viestintäsuunnittelija Suvi Kallioinen kuvailee.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueiden vastuulle ja sote-sisällöt on pääosin poistettu kaupungin verkkosivuilta. Asukkaita varten löytyy kuitenkin edelleen kattava linkkilistaus ja yhteystiedot hyvinvointialueen palveluihin.

– Edellinen sivuston ulkoasupäivitys on tehty syyskuussa 2017, mutta silloinen uudistus ei ollut yhtä kokonaisvaltainen kuin nyt, ATK-suunnittelija Tuomo Puskala kertoo.

kuvakaappuas sivuilta

Kaupungin verkkosivuja käytetään pääosin älypuhelimella

Sivusto aanekoski.fi ladattiin viime vuonna 2022 yli 1,7 miljoonaa kertaa ja eri käyttäjiä oli lähes 250.000 kappaletta. Suurin osa kävijöistä käyttää verkkosivua älypuhelimella (66,7%) ja tietokoneella (30,6%) sekä jonkin verran tabletilla.  Keskimäärin sivustolla viihdyttiin alle kahden minuutin ajan. Suurin osa tulee sivuille Googlen kautta.

Sivujen kävijämäärät ovat kasvussa. Viimeisen kuukauden aikana sivuilla on vierailtu 94.240 kertaa. Edelleen eniten Äänekosken kaupungin sivuilta katsotaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sivua sekä terveysaseman jonotustilanne -sivua, vaikka sote-palvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle vuoden vaihteessa.

Erityisen suosittu sivu on myös kaupungin tapahtumakalenteri, joka on kaikkien Äänekoskella toimivien tapahtumajärjestäjien yhteinen alusta ja jossa voi ilmoittaa tapahtumistaan maksutta. Tapahtumakalenterista löytyy kootusti menovinkit Äänekosken tapahtumiin: konsertit, tanssit, näyttelyt, taiteilijatapaamiset, lukupiirit, teatteriesitykset, kylätapahtumat ym. Myös kaikista kaupungin järjestämistä tapahtumista löytyy tiedot sieltä.

Palveluntarjoajana aanekoski.fi:lle toimii Codesign Oy.

kuvakaappaus sivuilta

Palautteet auttavat kehittämään sivua

Äänekosken kaupungin verkkosivujen kehitystyötä jatketaan edelleen yhdessä kaupungin yksiköiden kanssa ja käyttäjäpalautteet huomioiden.

Jokaisen sivun alaosalta löytyy Löysitkö etsimäsi tiedon tältä sivulta? -osio, johon voi nimettömästi antaa palautteen kyseisestä sivusta. Viestit tulevat Suvi Kallioiselle ja Tuomo Puskalalle, jotka vastaavat sivujen kehittämisestä ja muokkaavat sivuja myös reaktiopalautteiden mukaisesti. 

– Palautteet auttavat meitä kehittämään sivuja. Huomaathan, että näihin kotisivujen reaktioviesteihin ei vastata. Ethän kirjoita palautteeseen myöskään yhteystietojasi tai henkilötunnusta. Kysymykset ja muutostoiveet kotisivuja koskien voi laittaa myös suoraan minulle tai Tuomolle, Kallioinen sanoo.

– Huomaathan, että kaupungin virallinen palautepalvelu löytyy osoitteesta aanekoski.fi/palaute ja sinne jätettyihin viesteihin vastataan aina.

kuvakaappaus sivuilta

Lisätietoja:

Viestintäsuunnittelija
Suvi Kallioinen
040 621 2653
suvi.kallioinen@aanekoski.fi 

ATK-suunnittelija
Tuomo Puskala
040 511 4318
tuomo.puskala@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 2.5.2023, muokattu 6.11.2023 klo 12:34

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023