Äänekosken kaupungin verkkosivut aanekoski.fi on uudistettu

kuvakaappaus etusivusta
Äänekosken kaupungin uudistetut verkkosivut aanekoski.fi on nyt julkaistu. Verkkosivu-uudistuksen kehittämisessä painopiste on ollut tiedon löydettävyyden parantamisessa, tiedon esittämistavoissa ja sisältöjen selkeyttämisessä.

Uudistuksessa on huomioitu sivujen käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus, helppokäyttöisyys ja esteettömyys. Uudet sivut ovat selkeämmät, yhteneväiset ja tiedot löytyvät asukkaan kannalta loogisemmin. 

– Navigointia ja sivustorakennetta on selkeytetty mm. päävalikkoja tiivistämällä. Jokaisen pääosion alta löytyy samanlainen rakenne ajankohtaisine uutisineen ja korttinostoineen. Uudistetuilla verkkosivuilla on raikkaampi ulkoasu ja nyt myös videoille on oma paikkansa, viestintäsuunnittelija Suvi Kallioinen kuvailee.

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueiden vastuulle ja sote-sisällöt on pääosin poistettu kaupungin verkkosivuilta. Asukkaita varten löytyy kuitenkin edelleen kattava linkkilistaus ja yhteystiedot hyvinvointialueen palveluihin.

– Edellinen sivuston ulkoasupäivitys on tehty syyskuussa 2017, mutta silloinen uudistus ei ollut yhtä kokonaisvaltainen kuin nyt, ATK-suunnittelija Tuomo Puskala kertoo.

kuvakaappuas sivuilta

Kaupungin verkkosivuja käytetään pääosin älypuhelimella

Sivusto aanekoski.fi ladattiin viime vuonna 2022 yli 1,7 miljoonaa kertaa ja eri käyttäjiä oli lähes 250.000 kappaletta. Suurin osa kävijöistä käyttää verkkosivua älypuhelimella (66,7%) ja tietokoneella (30,6%) sekä jonkin verran tabletilla.  Keskimäärin sivustolla viihdyttiin alle kahden minuutin ajan. Suurin osa tulee sivuille Googlen kautta.

Sivujen kävijämäärät ovat kasvussa. Viimeisen kuukauden aikana sivuilla on vierailtu 94.240 kertaa. Edelleen eniten Äänekosken kaupungin sivuilta katsotaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sivua sekä terveysaseman jonotustilanne -sivua, vaikka sote-palvelut ovat siirtyneet hyvinvointialueelle vuoden vaihteessa.

Erityisen suosittu sivu on myös kaupungin tapahtumakalenteri, joka on kaikkien Äänekoskella toimivien tapahtumajärjestäjien yhteinen alusta ja jossa voi ilmoittaa tapahtumistaan maksutta. Tapahtumakalenterista löytyy kootusti menovinkit Äänekosken tapahtumiin: konsertit, tanssit, näyttelyt, taiteilijatapaamiset, lukupiirit, teatteriesitykset, kylätapahtumat ym. Myös kaikista kaupungin järjestämistä tapahtumista löytyy tiedot sieltä.

Palveluntarjoajana aanekoski.fi:lle toimii Codesign Oy.

kuvakaappaus sivuilta

Palautteet auttavat kehittämään sivua

Äänekosken kaupungin verkkosivujen kehitystyötä jatketaan edelleen yhdessä kaupungin yksiköiden kanssa ja käyttäjäpalautteet huomioiden.

Jokaisen sivun alaosalta löytyy Löysitkö etsimäsi tiedon tältä sivulta? -osio, johon voi nimettömästi antaa palautteen kyseisestä sivusta. Viestit tulevat Suvi Kallioiselle ja Tuomo Puskalalle, jotka vastaavat sivujen kehittämisestä ja muokkaavat sivuja myös reaktiopalautteiden mukaisesti. 

– Palautteet auttavat meitä kehittämään sivuja. Huomaathan, että näihin kotisivujen reaktioviesteihin ei vastata. Ethän kirjoita palautteeseen myöskään yhteystietojasi tai henkilötunnusta. Kysymykset ja muutostoiveet kotisivuja koskien voi laittaa myös suoraan minulle tai Tuomolle, Kallioinen sanoo.

– Huomaathan, että kaupungin virallinen palautepalvelu löytyy osoitteesta aanekoski.fi/palaute ja sinne jätettyihin viesteihin vastataan aina.

kuvakaappaus sivuilta

Lisätietoja:

Viestintäsuunnittelija
Suvi Kallioinen
040 621 2653
suvi.kallioinen@aanekoski.fi 

ATK-suunnittelija
Tuomo Puskala
040 511 4318
tuomo.puskala@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 2.5.2023, muokattu 8.5.2023 klo 09:16

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023