Vahva yhteinen tahtotila: Äänekoski tehdään elinvoimaiseksi yhdessä

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö kutsui viime viikolla yrittäjiä aamupalalle tutustumaan uuteen kaupunkistrategiaan Äänekoski-ilmiöön sekä pohtimaan, kuinka Äänekoskea voidaan kehittää seuraavan kuuden vuoden aikana elinkeinoelämän näkökulmasta.
Ihmisiä keskustelemassa pöydän ääressä.

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen esitteli Äänekoski-ilmiötä. Strategian yksi painopiste on vaikuttavat elinkeinot, johon on listattu esimerkkitekoja asukkaiden lisäksi myös yrittäjille. Vaikuttavat elinkeinot luodaan yhdessä ja Äänekoski-ilmiön toteuttamiseen haastetaankin kaikki mukaan – jokainen voi tehdä jotain.

Aamun aikana mietittiin työpajoissa, kuinka kaupunkia voitaisiin kehittää. Työpajoissa pohdittiin tekijöitä kilpailukykyiseen toimintaympäristöön, yritysten toimintamahdollisuuksia edistävään kaupunkiin, biotalousekosysteemin vahvistamiseen, osaava työvoiman saatavuuden turvaamiseen sekä yritystoimintaa tukevaan markkinointiviestintään. Vastauksia hyödynnetään uudessa elinvoima- ja kilpailukykyohjelmassa, jota laaditaan parhaillaan uuden kaupunkistrategian pohjalta.

– Saimme todella hyviä ajatuksia uuden ohjelman pohjaksi ja strategian mukainen osallistaminen toteutui tässäkin tilaisuudessa ilmiömäisen hyvin, elinvoimajohtaja Sari Åkerlund kiittää. 

– Yrittäjien panos yhteisen ilmiön ja uuden elinvoiman luomisessa on tärkeää.

Yrittäjien toiveesta kaupunki teettää ”Me olemme ilmiö” -kampanjatarroja, joita yrittäjät voivat halutessaan liimata liiketilojensa oviin ja niitä laitetaan myös kaupungin omiin tiloihin. Näin ilmiötä tehdään myös tutuksi ja näkyväksi. Tarrat tulevat jakoon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kaupungin eri toimipisteisteisiin.

Viime viikolla Äänekosken kaupunki järjesti myös kulttuurifoorumin ja huomenna 16.6.2022 liikuntafoorumin, joissa asukkaat pääsevät osallistumaan kaupungin kulttuuri- ja liikuntaohjelman tekemiseen.

Ihmisiä keskustelemassa pöydän ääressä.

Äänekosken yrittäjät ja kaupungin työntekijät pohtivat yhdessä tekijöitä kilpailukykyiseen toimintaympäristöön, yritysten toimintamahdollisuuksia edistävään kaupunkiin, biotalousekosysteemin vahvistamiseen, osaava työvoiman saatavuuden turvaamiseen sekä yritystoimintaa tukevaan markkinointiviestintään. Vastauksia hyödynnetään uudessa elinvoima- ja kilpailukyky ohjelmassa, jota laaditaan parhaillaan uuden kaupunkistrategian pohjalta.

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja Sari Åkerlund, 020 632 2860, sari.akerlund@aanekoski.fi

Voit tilata Business Äänekosken uutiskirjeen täältä.

Ryhmätyötarvikkeet: kynät ja paperit ja otsikkopaperi.

Uutinen julkaistu 15.6.2022

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023