Äänekosken kaupunki kuunteli lapsia: Makaronilaatikko vei voiton!

lapsi äänestämässä
Äänekosken kaupungin päiväkotien lapsille järjestettiin maaliskuussa ensimmäistä kertaa toiveruokakysely. Kyselyssä kysyttiin lasten toiveruokia ja lempivälipaloja sekä pyydettiin terveisiä keittiön väelle.

Ruokapalvelut järjesti kyselyn sähköisenä kaupungin verkkosivuilla ja paperisilla kyselylomakkeilla. Päiväkodilla äänestyspaikalla oli esillä kuvia eri ruoka-annoksista.

– Vastauksia tuli tosi hyvin, asiakkaat olivat aktiivisia vastaamisessa, tuotannonohjaushenkilö Eija Tornikoski iloitsee.

Lasten lempiruuat saatujen äänten mukaan järjestyksessä:

1) Makaronilaatikko

2) Spagetti ja jauhelihakastike

3) Uunimakkara, pitsa

4) Kalakeitto, lasagne

Suosikkivälipalat:

1) Jäätelö

2) Suklaakiisseli

3) Mustikkakukko

4) Jugurtti

5) Kiisselit, pannukakku

Makaronilaatikko listaykkönen

Lasten listahittinä noussut makaronilaatikko ei yllättänyt keittiön väkeä.

– Makaronilaatikko on ollut aina lasten suosikkiruoka ensimmäisten joukossa. Muutenkin oli melko varmasti tiedossa ykkösvaihtoehdoiksi nousevat ruoat, Tornikoski kertoo.

– Toiveruokia tullaan lisäämään päiväkotien ruokalistoille. TOIVERUOKA -maininta näkyy aina myös päivän ruokalistassa ja päiväkotien infonäytöillä. Toiveruoat toteutetaan ruokalistalle yksittäisinä päivinä, Tornikoski kertoo.

Äänekosken kaupungin päiväkotien toiveruokakyselyt toteutetaan jatkossa kerran vuodessa.

Äänestyspaikka.

Lisätietoja:

Tuotannonohjaushenkilö Eija Tornikoski, 040 162 6708, eija.tornikoski@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 7.6.2023, muokattu 8.6.2023 klo 08:12

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023