Lapsiraati sai kertoa mielipiteensä Äänekosken uudesta leikkipuistosta

äänestys

Uusi teemapuisto syntyy osallistamalla

Äänekosken kaupunki toteuttaa äänekoskelaisen lapsen ideoiman uuden teemoitetun leikkipuiston. Hankkeessa on alusta asti osallistettu asukkaita ja kuultu varsinkin lasten mielipiteitä. Ennen hiihtolomaa Koulunmäen koulun yli 200-henkinen lapsiraati esikoululaisista 5. luokan oppilaisiin äänesti mieleisen leikkipuistokokonaisuuden neljästä eri vaihtoehdosta.
lapsiraati

Lapsiraadin äänestystuloksen lisäksi leikkivälinetoimittajan valintaan vaikuttaa muu kilpailutuksessa käytetty laatukriteeristö. Kriteereissä on painotettu mm. leikkivälineiden toiminnallisuuksia ja ekologisuutta. Kilpailutuksen voittavan leikkivälinetoimittajan valinnan vahvistaa kaupunkirakennelautakunta maaliskuun kokouksessaan. Teemapuiston rakentamiselle on varattu 400 000 euron määräraha.

Teemapuisto rakennetaan Rantapuistoon tämän vuoden aikana. Asukaskyselyssä enemmistö kannatti Rantapuistoa sen rauhallisuuden, turvallisuuden ja monikäyttöisyyden ansioista. Aiemmissa asukaskyselyissä puiston voittajateemat olivat viidakko ja vedenalainen maailma. Teemapuistoon tulee lasten toiveesta ainakin pesäkeinu, vaijeriliuku ja maatrampoliinit.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, 050 440 0813, tanja.sulin@aanekoski.fi

Muokattu 6.3.2023