Uusi perhekeskuskoordinaattori aloitti

”On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan”

– Koen, että suurin työmaani on yhteistyön johtaminen. Tavoitteena on, että kaikilla lasten ja nuorten ja perheiden kanssa työskentelevillä olisi yhteinen toimintamalli niin, että olemme kokonaisuus heidän ympärillään, Äänekosken kaupungin uusi perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen sanoo. – Lasten ja perheiden ympärillä olevien ihmisten pitää potkia palloa samaan maaliin.
Uusi työntekijä työhuoneessaan.

Petri Oinosella (sosionomi YAMK) on monipuolinen työkokemus. Hän on työskennellyt muun muassa Muuramen nuorisotoimen johtajana, Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa sekä tehnyt asiantuntijatyötä. Oinonen on ollut mukana sote-uudistukseen liittyvissä hankkeissa vastaamassa lasten ja perheiden sekä lastensuojelun toiminnasta ja ollut vetämässä perhekeskustoiminnan pilotteja sekä Keski-Suomessa että valtakunnallisesti. Viimeksi Oinonen oli Jyväskylässä SOS-Lapsikylän säätiön erityisen ja vaativan tuen lastensuojeluyksikön johtajana.

– Keski-Suomen perhekeskuskoordinaattorina olen käynyt ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuonna 2016 ja tutustunut jo silloin kaupungin toimijoihin, Oinonen kertoo. – Silloin tänne perustettiin perhekeskuskoordinaattorin virka ja työssä aloitti Elina Lämsä, jonka seuraaja nyt olen. On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan.

Virkanimikkeestä huolimatta perhekeskuskoordinaattorin vastuulla on perhekeskuksen lisäksi koko Äänekosken kaupungin nuorisotyö. Alaisia on 12, joista 11 on nuorisopuolelta. Äänekoskella on yksi perhekeskus ja neljä nuorisotilaa ympäri Äänekoskea. Oinonen iloitsee siitä, että keskustaan uuden koulun yhteyteen saadaan myös uudet nuorisotilat.

– Myös se, että Äänekosken kaupunki kesätyöllistää kaikki halukkaat peruskoulunsa päättävät, on huikea juttu ja iso satsaus verrattuna mihin tahansa muuhun kaupunkiin Suomessa, Oinonen sanoo.

Oinonen on olut mukana rakentamassa sote-uudistusta ja hän näkee muutoksen enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. – Etenkin pienille kunnille se tuo kaivattuja leveämpiä hartioita vaikkapa rekrytointihaasteisiin.

Oinonen asuu Jyväskylässä ja perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen, 0400 115 190, petri.oinonen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 17.2.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023

Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta 19.4.2023

Osana Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa kaupungintalolla vietettiin 19.4.2023 ”Äänekoskella ilmastotekojen äärellä – Tietoa ja taidetta” -tapahtumaa! Ympäristötoimen väki esitteli Äänekosken kaupungin tekemää kunnianhimoista ja strategista ilmastotyötä. Tavoitteena on 80 prosentin päästövähennykset vuoteen 2030 mennessä, mikä on viisi vuotta edellä kansallisista tavoitteista. Ympäristö- ja ilmastovahtisivustolle on koottu kaikki konkreettiset toimenpiteet, mitä ilmaston eteen on tehty, mitä on suunniteltu ja mitkä ovat kesken.

24.4.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen Äänekosken kouluterveydenhuollon tiedot (15.2.2023)

Kouluterveydenhoitaja on terveyden edistämisen asiantuntija koulussa. Hän vastaa hoitotyön asiantuntijuudesta opiskeluhuollossa. Terveydenhoitajan tehtävät liittyvät kouluyhteisöön ja ympäristöön, yksittäiseen oppilaaseen ja perheeseen sekä monialaiseen yhteistyöhön. Kouluterveydenhoitaja osallistuu opiskeluhuoltoryhmiin, opiskeluhuoltosuunnitelman laatimiseen sekä kouluyhteisön terveellisyyden ja turvallisuuden edistämiseen ja seurantaan.

15.2.2023

Asukkaat olivat yksimielisiä kaavoittamisen iltapäivässä Suolahdessa: Kukkulanmäen alue on oikea helmi

Äänekosken kaupungin kaavoittamisen iltapäivän 8.2.2023 työpajan aiheena oli Suolahden Kukkulan ja lähiympäristön asemakaavan muutos. Tavoitteena on saada tämän vuoden aikana alueesta kaavaluonnokset ja vanhat kaavamääräykset päivitetään ajantasaisiksi. Äänekosken kaupunki halusi hyvissä ajoin jo ennen luonnosten laatimista osallistaa asukkaita ja kuulla heidän toiveitaan, joita alueen kaavoittamisessa otetaan huomioon.

10.2.2023

Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa: ”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

9.2.2023