Uusi perhekeskuskoordinaattori aloitti

”On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan”

– Koen, että suurin työmaani on yhteistyön johtaminen. Tavoitteena on, että kaikilla lasten ja nuorten ja perheiden kanssa työskentelevillä olisi yhteinen toimintamalli niin, että olemme kokonaisuus heidän ympärillään, Äänekosken kaupungin uusi perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen sanoo. – Lasten ja perheiden ympärillä olevien ihmisten pitää potkia palloa samaan maaliin.
Uusi työntekijä työhuoneessaan.

Petri Oinosella (sosionomi YAMK) on monipuolinen työkokemus. Hän on työskennellyt muun muassa Muuramen nuorisotoimen johtajana, Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluissa ja lastensuojelussa sekä tehnyt asiantuntijatyötä. Oinonen on ollut mukana sote-uudistukseen liittyvissä hankkeissa vastaamassa lasten ja perheiden sekä lastensuojelun toiminnasta ja ollut vetämässä perhekeskustoiminnan pilotteja sekä Keski-Suomessa että valtakunnallisesti. Viimeksi Oinonen oli Jyväskylässä SOS-Lapsikylän säätiön erityisen ja vaativan tuen lastensuojeluyksikön johtajana.

– Keski-Suomen perhekeskuskoordinaattorina olen käynyt ensimmäistä kertaa Äänekoskella vuonna 2016 ja tutustunut jo silloin kaupungin toimijoihin, Oinonen kertoo. – Silloin tänne perustettiin perhekeskuskoordinaattorin virka ja työssä aloitti Elina Lämsä, jonka seuraaja nyt olen. On ollut hienoa seurata, kuinka täällä on suunnitelmista päästy konkretiaan ja sitä työtä pääsen nyt jatkamaan.

Virkanimikkeestä huolimatta perhekeskuskoordinaattorin vastuulla on perhekeskuksen lisäksi koko Äänekosken kaupungin nuorisotyö. Alaisia on 12, joista 11 on nuorisopuolelta. Äänekoskella on yksi perhekeskus ja neljä nuorisotilaa ympäri Äänekoskea. Oinonen iloitsee siitä, että keskustaan uuden koulun yhteyteen saadaan myös uudet nuorisotilat.

– Myös se, että Äänekosken kaupunki kesätyöllistää kaikki halukkaat peruskoulunsa päättävät, on huikea juttu ja iso satsaus verrattuna mihin tahansa muuhun kaupunkiin Suomessa, Oinonen sanoo.

Oinonen on olut mukana rakentamassa sote-uudistusta ja hän näkee muutoksen enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. – Etenkin pienille kunnille se tuo kaivattuja leveämpiä hartioita vaikkapa rekrytointihaasteisiin.

Oinonen asuu Jyväskylässä ja perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta.

Lisätietoja:

Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinonen, 0400 115 190, petri.oinonen@aanekoski.fi

Muokattu 17.2.2022