Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Ilmakuva laskettelurinteisiin.
Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Uusi kolmas rinne keräsi heti avaamisesta lähtien useita laskijoita ja rinnettä luonnehdittiin erittäin hyväksi ja mukavaksi laskea. Uutta rinnettä on kuvattu myös parhaimmiksi mitä etelästä löytyy upean profiilinsa ja hyvän viettävyyden ansiosta. Äänemäki onkin vahvistunut monipuoliseksi ja hauskaksi yhä useampia palvelevaksi rinnekeskukseksi.

– Suurimmalla osalla rinnesäännöt vaikuttavat olevan hyvin hallussa. Hissikäyttäytymisessä olisi tärkeää kuitenkin muistaa, ettei sivuun vedättäminen ole sallittua, Ski Patrolina avajaispäivänä toiminut Petri Aaltonen muistuttaa. 

– On myös syytä huomioida, että rajatun rinnealueen ulkopuolella voi olla kiviä, lumetusjärjestelmään kuuluvia venttiilejä, jotka ovat tällä hetkellä lumen alla piilossa. Tämän vuoksi merkityn rinnealueen ulkopuolella laskeminen on ehdottomasti kielletty turvallisuusriskin vuoksi.

Uusi hissi on hankittu Äänemäkeen Kuopiosta Puijolta. Hissi palvelee alkuun kulkua kaikille kolmelle rinteelle. Toistaiseksi rinnettä pääsee nousemaan vain uudemmalla hissillä. Vanhempaan tehdään vielä viimeisiä kunnostuksia ennen sen käyttöönottoa kaudelle. 

Uuden hissin käyttäjät pääsevät mukavan rinteen lisäksi nauttimaan upeista maisemista yläasemalla. Rinteessä laskenut Jaana Savolainen kuvaili rinteen maisemien vetävän vertoja jopa Kuusamon rinteisiin. 

– Uusi rinne on myös erittäin hyvä lautailijoille, Savolainen lisää.

Äänemäessäkin toimiva hiihdonopettaja Joona Järvikallio kertoo rinteen uudistuksen olleen odotettu. 

– Uudistus monipuolistaa keskuksen tarjontaa, sillä rinne sopiikin myös aivan aloittaville laskijoille ja kokeneemmatkin laskijat kehuivat päivän aikana uutta rinnettä. Uusi rinne tuo mahdollisuuksia myös hiihtokoulujen pitämiseen ja koululaisryhmien laskettelupäiviin aloittelijaystävällisemmän profiilin ansiosta.

Rinnevastaava Jorma Kiviranta kertoo kehuja sadelleen laskijoilta. Kiviranta kertoo olevansa äärimmäisen  tyytyväinen uudistukseen.

– Vajaan kymmenen vuoden projekti on saatu rinteen ja hissin osalta päätökseen ja se tuntuu todella hyvälle. Kun lumetusjärjestelmä vielä saadaan uudistettua, on Äänemäki erinomainen lähikeskus, ehkä jopa paras koko Etelä-Suomessa, Kiviranta toteaa.

Tammikuun alussa järjestetään Äänemäessä uuden rinteen viralliset vihkiäiset. Tapahtumassa on luvassa myös monenlaista mukavaa ohjelmaa.

Ilmakuva rinteistä ilta-aikaan.
Väkeä laskettelemassa.
Nainen Äänemäki-paita päällään.

Lisätietoja:

Vs. kulttuuri- ja liikuntajohtaja
Jukka-Pekka Pohjolainen
0400 189 263
jupe.pohjolainen@aanekoski.fi

Seuran toiminnanjohtaja
Henna Salonvaara
044 9851139
henna.salonvaara.au@gmail.com

Seuraa Äänemäen tiedotusta Äänekosken Urheilijoiden sivuilta: https://www.aanekoskenurheilijat.fi/aanemaki/

Uutinen julkaistu , muokattu 18.12.2023 klo 17:11

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.