Uusi Pyydä apua -nappi auttaa keskisuomalaisia nuoria ja lapsiperheitä

Keski-Suomen hyvinvointialueen logo
Keski-Suomen hyvinvointialueen uusi Pyydä apua -nappi on otettu käyttöön. Pyydä apua -nappi on sähköinen palvelukanava, jonka kautta nuori tai lapsiperheen vanhempi voi saada tukea ja neuvontaa sekä tarvittaessa ohjausta oikeanlaisen avun piiriin.

Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen tukea keskisuomalaisille nuorille ja lapsiperheille. Avun tai tuen tarve voi liittyä esimerkiksi lapsiperheen tai nuoren tilanteeseen tai perheenjäseneen, ystävään tai muihin läheisiin ihmisiin. Apua voi pyytää nimettömänä, eikä sitä pyydettäessä tarvitse tietää, mihin palveluun tai ammattilaiseen tulee olla yhteydessä. 

– Tavoitteena on tuoda yksi lisäyhteydenottotapa olemassa olevien palvelujen rinnalle ja mahdollistaa yhteydenotto vuorokauden ajasta tai paikasta riippumatta, sanoo palvelupäällikkö Marja Lehtoranta. 

Pyydä apua -nappi löytyy aluksi hyvinvointialueen verkkosivujen perheiden ja nuorten tietyiltä palvelusivuilta sekä Omaks.fi:n, digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen perheiden ja nuorten sivuilta. Nuori tai vanhempi täyttää napista aukeavan verkkolomakkeen, minkä jälkeen lomake ohjataan eteenpäin hyvinvointialueella työskentelevälle sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiselle. Pyydä apua -napin yhteydenoton vastaanottanut ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä lomakkeen täyttäjään joko puhelimitse tai sähköpostitse. Suora linkki lomakkeeseen

Nappi on osa nuoria ja lapsiperheitä tukevia sähköisiä palveluita 

Pyydä apua -nappi on yksi lapsiperheitä ja nuoria tukevista hyvinvointialueen sähköisen perhekeskuksen palvelukanavista. Keski-Suomen perhekeskusten tavoitteena on edistää lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia ja terveyttä sekä varhaisen tuen ja hoidon palveluita. Nuoret ja lapsiperheet saavat tukea sähköisesti myös digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen Omaks:n etäperhetyöntekijältä ja nuorten chatista.   

Nappia on kehitetty Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa yhdessä hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kanssa. Tavoitteena on, että asukkaat saavat helposti oikeanlaista palvelua, tukea ja apua silloin, kun sitä tarvitsevat. 

– Pyydä apua -nappia lähdetään pilotoimaan nyt sähköisessä perhekeskuksessa. Saatujen käyttökokemusten perusteella voidaan pohtia myös muissa asiakasryhmissä samankaltaisen matalan kynnyksen yhteydenottokanavan pilotointia, sanoo projektipäällikkö Hanna Mäkiaho. 

Pyydä apua -nappia ei ole tarkoitettu akuuttien asioiden tai hätätilanteiden hoitoon eikä sen kautta tehdä lastensuojeluilmoituksia. Hätätilanteissa tulee soittaa numeroon 112. Asukkaan tulee myös olla yhteydessä suoraan sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiseen varatakseen tai peruakseen vastaanottoajan.  

Lisätietoja: 

 • Marja Lehtoranta, palvelupäällikkö, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, perhekeskustoiminta, Keski-Suomen hyvinvointialue p. 050 597 8314, marja.lehtoranta(at)hyvaks.fi 
 • Hanna Mäkiaho, projektipäällikkö, palveluiden saatavuus, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 352 7446 hanna.t.makiaho(at)hyvaks.fi
 • Johanna Liukkonen, projektipäällikkö, lapset, nuoret ja perheet, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 311 8684, johanna.liukkonen(at)hyvaks.fi 

Uutinen julkaistu 26.6.2023

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023