Äänekosken vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa

Lahjoitusten tulee lähteä asiakkaiden tarpeista

Äänekosken ja Suolahden vastaanottokeskus on aloittanut toimintansa ja ensimmäiset asiakkaat ovat saapuneet Äänekoskelle.
Käsi kädessä

Äänekosken vastaanottokeskuksen on Maahanmuuttoviraston alaisena perustanut jyväskyläläinen Hemcare Oy. Äänekosken kaupungin omistama Ääneseudun Asunnot Oy on vuokrannut vastaanottokeskukselle toukokuun alusta alkaen 40 vuokra-asuntoa ja varsinaiset vastaanottopalvelut järjestetään pääsääntöisesti Suolahdessa.

Asiakkaat pääsevät valmiiksi peruskalustettuihin ja varusteltuihin huoneistoihin, mutta kaikkea niistä ei kuitenkaan löydy ja asiakkaille tulee varmasti tarvetta joillekin tavaroille. Äänekoskelaisilla onkin kova halu auttaa pakolaisia. Äänekosken vastaanottokeskukselta halutaan kuitenkin muistuttaa, että lahjoitukset tulee lähteä asiakkaiden tarpeista.

Paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa lahjoituksia varten on perustettu Apua ukrainalaisille pakolaisille Ääneseudulla -Facebook-ryhmä, jossa ilmoitetaan vastaanottokeskuksen asiakkaiden toiveita ja koordinoidaan lahjoituksia. Äänekosken kaupunki kartoittaa sopivaa tilaa lahjoituksia varten. Äänekosken kaupunki ja vastaanottokeskus eivät voi suoraan ottaa lahjoitettavaa tavaraa vastaan.

Äänekosken kaupungin Ukrainan kriisin johtoryhmä linjasi kokouksessaan tänään 20.5.2022, että kaupunki lahjoittaa vastaanottokeskuksen asiakkaille Äänekosken ja Suolahden uimahalleihin vapaalippuja.

Kaupunki huolehtii tulijoiden varhaiskasvatus- ja opetuspalveluista. Äänekosken päiväkodeissa ja kouluissa ollaankin jo valmistauduttu ukrainalaisten lasten ja nuorten tuloon. Myöhemmin asiakkaille tarjotaan myös kieli- tai kotoutumiskoulutusta. Ennen sitä pitää kuitenkin huolehtia asiakkaiden perustarpeet kuntoon.

Lisätietoja:

https://www.jst.fi/hemcare

Uutinen julkaistu 20.5.2022, muokattu 26.10.2022 klo 10:20

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023