Bongaa kuutosluokkalaisten ympäristötaidetta Äänekoskella!

220 teosta kootaan lopuksi yhteen Äänekosken taidepuistoon

Oppilaita ripustamassa töitä.
Osana Äänekosken kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa työn alla on parhaillaan kaikkien Äänekosken 6. luokkalaisten massiivinen ympäristötaideprojekti. Yhteensä 220 taideteosta on koottu puihin kiedottuna näyttäväksi kuvataidepoluksi Äänekosken taidemuseon ja alakoulujen pihapiiriin.

– Tämä yhteisöllinen projekti sitoo tietyllä tapaa myös Äänekosken kouluja yhteen ja oppilaat pääsevät ihastelemaan myös muiden teoksia. Kaikki teokset lopuksi yhdistetään taidepuistossa, vaikka ensisijaisesti työt ovat esillä kouluilla ja museolla, Koskelan kuvataideopettaja Outi Pantsar sanoo.

Teokset ovat esillä taidemuseolla ja kouluilla vielä alkuviikon ajan (Suolahdesta kerätään teokset pois jo tänään 29.9.). Syyslomaviikoksi ne siirretään yhdeksi isoksi taidepoluksi Äänekosken taidepuistoon, jossa niitä voi käydä myös ihastelemassa ja bongailemassa. Äänekosken taidepuisto on syntynyt asukkaiden yhteiseksi iloksi vapaaehtoisvoimin kaupungin omistamalle maalle Keskuskadun varrelle. Puistoon voi kuka vain tehdä ympäristötaidetta ja se on aina auki, kesät talvet.

Kuutosluokkien ympäristötaideprojektin teemana on ”Klassikoista kaupunkitaiteeksi". Äänekosken taidemuseon kokoelmista valittiin eri tekniikalla tehtyjä teoksia, joiden inspiroima oppilaat maalaavat oman teoksen. Oman taideprojektin lisäksi oppilaat pääsivät tutustumaan Äänekosken taidemuseoon ja sen näyttelyihin.

– On hienoa, että lapset saavat tietoa äänekoskelaisista taiteilijoista ja taidemuseo tulee samalla tutuksi, Pantsar kertoo.

Opettajat ja nuoret taidepuun ympärillä.

Kaikille lapsille samat mahdollisuudet

Äänekosken kaupunki panostaa lasten kulttuurikasvatukseen. Lasten ja nuorten isompi taideprojekti toteutetaan Äänekoskella joka vuosi ja tänä syksynä mukaan pääsi 13 kuutosluokkaa eli noin 220 lasta. Yleensä taideprojekti on jotain sellaista, mitä ei koulutunneilla voida tehdä. Tässä projektissa päästiin maalaamaan puulevylle akryyliväreillä, joilla ei tavallisesti koulussa maalata.

Äänekosken kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuurikoski takaa kaikille Äänekosken lapsille samat kulttuuritoimintaan osallistumisen mahdollisuudet. Päiväkodista alkava ja peruskoulussa portaittain, tavoitteellisesti etenevä kokonaisuus tutustuttaa lapset ja nuoret laajasti erilaisiin taidemuotoihin, paikalliseen kulttuuritarjontaan ja alueen kulttuuriperintöön.

Kulttuurikasvatussuunnitelma tukee lasten ja nuorten omaa tekemistä ja toimintaa ohjaavat taidekasvatuksen ammattilaiset, ja mm. Koskela-opisto on vahvasti mukana toteuttamassa projekteja. Kulttuurikoski sisältää päiväkotien ja koulujen kulttuuripolut.

Tyttö maalaa.
Taideteoksia lasten käsissä.

Lisätietoja:

Vs. kulttuurituottaja Heidi Kurtti, 040 194 7982, heidi.kurtti@aanekoski.fi

Koskelan kuvataideopettaja Outi Pantsar, outi.pantsar@gmail.com

Uutinen julkaistu 29..9.2023, muokattu 5.10.2023 klo 14:11

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023