Kaikki pääsevät harrastamaan!

Kuvakooste lapsista, askartelua ja liikkumista.

Lasten ja nuorten harrastusryhmät alkavat syyskuussa kaikilla Äänekosken kouluilla

Maksutonta ja monipuolista harrastustoimintaa järjestetään taas kaikilla Äänekosken seitsemällä peruskoululla. Harrastamisen Suomen mallin mukaiselle lasten ja nuorten harrastustoiminnalle Äänekoskelle on saatu tälle vuodelle Opetushallituksen 160 000 euron avustus, ja kaupungin omavastuuosuus on 30%.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Vuoden 2023 alusta nuorisolakiin lisättiin uudet säännökset Harrastamisen Suomen mallin mukaisesta nuorten harrastustoiminnasta sekä toimintaan myönnettävästä valtionavustuksesta.

Tämän syksyn harrastusryhmät alkavat pyörimään pääasiassa syyskuun aikana. Harrastustarjonta ja ryhmäkohtaiset ilmoittautumiset löytyvät lähiaikoina Äänekosken peda.netistä. Lisätietoja tulee myös Wilman kautta. Äänekosken harrastusryhmätoiminnalle on avattu uusi Facebook-sivu Kaikki harrastamaan Äänekoski ja Instagrammissa voi seurata tiliä kaikkiharrastamaan_aanekoski.

Harrastustoiminta järjestetään mahdollisimman pian koulupäivän päätteeksi, yleensä koulun tiloissa tai lähellä koulua klo 12-17 välillä. Harrastusryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain.

Tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääminen mieluisan harrastuksen kautta. Kahden vuoden välein tehdään oppilaskysely, ja lasten ja nuorten toiveita pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

– Todella suosittuja alakoulujen ja yläkoulujen oppilaiden keskuudessa ovat olleet ainakin laskettelu- ja keilailuryhmät, koordinaattori Susanna Tuhkala kertoo.

Lapset ovat vakuutettu koulun puolesta harrastusryhmien aikana.

Tule mukaan innostamaan nuoria uusien harrastusten pariin!

Äänekosken kaupunki etsii parhaillaan lukuvuodelle 2023-2024 uusia harrastusryhmien ohjaajia. Ohjaaja voi olla ammattinsa tai harrastuksensa puolesta perehtynyt ryhmän aiheeseen. Ohjaajan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Jos sinulla olisi tarjota Äänekosken kouluille Harrastamisen Suomen mallin harrastustoimintaa, ota rohkeasti yhteyttä koordinaattoriin.

Äänekosken kaupunki rekrytoi nyt mm. uima-, voimistelu-, parkour-, laskettelu- ja lautailuohjaajia.

– Harrastusryhmien ohjaajia koulutetaan yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Teemmekin tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen, seurakunnan ja AKMOn kanssa. Mahtavaa, että olemme Äänekoskella saaneet eri toimijoita mukaan, Susanna Tuhkala kiittää.

Lisätietoja:

Äänekosken Harrastamisen Suomen malli -koordinaattori, Susanna Tuhkala, 0400 115 475, kaikki.harrastamaan@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu 28.8.2023

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023