Äänekosken kaupunki on yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijä

250 opettajalle järjestetään koulutus yrittäjyyskasvatuksesta

Äänekoskella järjestetään lauantaina 29.10.2022 klo 8.30-15 Äänekosken kaupungin ja Talous ja Nuoret TATin yhteinen VESO-koulutus yrittäjyyskasvatuksesta.
esite

Koulutukseen osallistuu Äänekoskelta noin 250 opettajaa, varhaiskasvatuksen opettajista lukio-opettajiin saakka. Koulutukseen osallistujien määrä on jopa valtakunnallisestikin poikkeuksellisen suuri.

Opettajien koulutuspäivässä tutustutaan Äänekosken kaupungin uuteen yrittäjyyden opetussuunnitelmaan, Yrittäjyyskasvatuspolkuun, jonka kaupungin opetus- ja kasvatuslautakunta hyväksyi syyskuussa 2022.

– Yrittäjyyskasvatuspolku on myös osa osallistavaa kaupunkistrategiaamme, Äänekoski-ilmiötä, jossa yhtenä päätavoitteena on vaikuttavat elinkeinot, joita toteutetaan myös kattavalla yrittäjyyskasvatuksella, Äänekosken yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilainen kertoo.

– Harvalla kaupungilla tai kunnalla on erillinen yrittäjyyskasvatusta korostava yrittäjyysopetussuunnitelma, joten Äänekosken kaupunki on tässä ehdoton edelläkävijä Suomessa.

Äänekosken uutta yrittäjyyden opintosuunnitelmaa Mika Matilainen esitteli valtakunnallisesti viimeksi Hallintoakatemian yleisölle.

– Opettajien VESO-päivän tarkoituksena on tuoda yrittäjyys ja yrittäjämäiset taidot osaksi kouluopetusta, jolla voidaan tukea paitsi Äänekosken kaupungin niin myös koko maakunnan elinvoimaisuutta, Keski-Suomen yrityskylän asiantuntija Esa Huuskonen sanoo.

– Tätä yhteistyötä tehdään Talous ja Nuoret TATin kanssa. Talous ja Nuoret TAT on valtakunnan merkittävin talous- ja työelämätaitojen opetuksen kehittäjä. TAT tarjoaa kunnille palvelupolun, joka kattaa ikäluokat perusasteelta aina toiselle asteelle saakka, Huuskonen kertoo.

Lisätietoja:

Äänekosken lukion rehtori Jaana Tani, 020 632 3170, jaana.tani@aanekoski.fi

Äänekosken yrittäjyyskasvatus OPS, vastuuopettaja Mika Matilainen, 040 624 0406, mika.matilainen@aanekoski.fi

Yrityskylän asiantuntija Esa Huuskonen, 044 2965 277, esa.huuskonen@tat.fi

Uutinen julkaistu 13.10.2022

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023