Äänekosken kaupungilla aloitti uusi hankinta-asiantuntija

Äänekosken kaupungin uutena hankinta-asiantuntijana aloitti helmikuun alusta Henriikka Mäkelä. Mäkelä kannustaa paikallisia yrittäjiä ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos hankinta-asioihin liittyen tulee kysymyksiä.

Äänekosken kaupunki tekee hankintapäätöksiä yli sata vuodessa. – Tehtäväni on, että julkiset hankinnat sujuisivat mahdollisimman hyvin, hankinta-asiantuntija Henriikka Mäkelä kertoo. 

Tällä hetkellä työn alla on Äänekosken kaupungin hankintaohjeiden päivitystyö ja uudet ohjeet viedään poliittiseen päätöksentekoon kevään aikana. Lisäksi Mäkelä on parhaillaan kokoamassa eri toimialojen kaikki vuoden 2022 julkiset hankinnat uuteen hankintakalenteriin, joka julkaistaan piakkoin kaupungin kotisivuilla. Hankintakalenterin tarkoituksena on, että yrittäjät osaavat hyvissä ajoin varautua kaupungin tuleviin tarjouskilpailuihin.

Työssään Mäkelä on myös Äänekosken kaupungin eri toimialojen työntekijöiden tukena hankinnoissa. – Tarvittaessa voidaan aina katsoa yhdessä, kuinka hankintaprosessi kannattaa toteuttaa. Myöskin hankintaprosessien aikana tuen ja neuvon toimialoja heidän tarpeiden mukaan, Mäkelä sanoo. 

Mäkelä on viimeksi työskennellyt hankinta-asiantuntijana Sarastia Oy:llä ja aikaisemmin muissa hallinnollisissa tehtävissä eri kunnissa. Hän on alun perin kotoisin Äänekoskelta ja opiskellut Tampereella. Henriikka Mäkelän työhuone löytyy kaupungintalon kakkoskerroksesta.

Henriikka Mäkelä työhuoneessaan.

Lisätietoja:

Talousjohtaja Tapani Hämäläinen, 020 632 2072, tapani.hamalainen@aanekoski.fi

Hankinta-asiantuntija Henriikka Mäkelä, 040 480 1074, henriikka.makela@aanekoski.fi

Muokattu 9.2.2022