Äänekosken kaupunki päivitti hankintaohjeensa

Vastuullisuuden näkökulmat ovat merkittävässä roolissa

Äänekosken kaupunginhallitus hyväksyi 23.5.2022 kaupungin uuden hankintaohjeen.

Uusi hankintaohje korvaa edellisen vuonna 2017 laaditun ohjeen ja tulee voimaan 1.7.2022. Päivitetyssä hankintaohjeessa huomioidaan hankintalainsäädännössä tapahtuneet muutokset sekä Äänekosken uuden kaupunkistrategian mukaisesti avoimuus ja vastuullisuus.

– Hankintaohjeen päivityksen yhteydessä ohjeeseen on sisällytetty vastuullisuuden huomioonottamista koskevia tavoitteita ja toimintamalleja. Ohjeessa on huomioitu sekä sosiaalista, kuten työllistymiseen liittyvää, että ympäristöön liittyvää vastuullisuutta. Erityisesti ympäristöasiat otetaan nyt huomioon aivan uudella tavalla, hankinta-asiantuntija Henriikka Mäkelä kuvailee.

Myös kaupungin noudattamiin kilpailuttamisen euromääräisiin kynnysarvoihin on tullut muutoksia. 

– Laki määrittää tietyt kilpailutuksen kynnysarvot, mutta Äänekosken kaupungin omat ohjeet ovat lakia tiukempia. Hankintaohjeistuksen mukaiset kilpailuttamisen kynnysarvot ovat muuttuneet esimerkiksi rakennusurakoissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluhankinnoissa, joissa kilpailutusrajaa on nostettu aiemmasta. Tavara- ja palveluhankinnoissa kynnykset ovat ennallaan, Mäkelä kertoo.

Kaupungin oma hankintaohje on kuntien vapaaehtoinen väline hankintatoiminnan ohjaamiseen ja kehittämiseen. Vaikka hankintaohjeen laadinta on vapaaehtoista, hyväksytty ohje on sitova ja jokaisen Äänekosken kaupungin työntekijän tulee noudattaa sitä.

Ohjeen päivityksellä Äänekosken kaupunki pyrkii myös lisäämään ja helpottamaan yritysten mahdollisuuksia osallistua tarjouskilpailuihin. Äänekosken Yrittäjien hallitukselta pyydettiinkin valmisteluvaiheessa hankintaohjeen päivityksestä kommentteja, jotka on otettu huomioon ohjetta laadittaessa.

Lisätietoja:

Hankinta-asiantuntija Henriikka Mäkelä, 040 480 1074, henriikka.makela@aanekoski.fi

Äänekosken kaupungin hankintaohje 1.7.2022 alkaen

Uutinen julkaistu 28.6.2022, muokattu 15.8.2023 klo 13:24

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023