Äänekosken kaupunki on mukana tukemassa Ukrainaa humanitaarisesti

Venäjän 24.2.2022 aloittama sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja meneillään oleva täysimittainen sota ovat aiheuttaneet suuria inhimillisiä kärsimyksiä Ukrainassa. Äänekosken kaupunki haluaa tukea Ukrainaa ja sen kansalaisia sodasta aiheutuneessa humanitaarisessa kriisissä.

Äänekosken kaupunginhallitus päätti 7.3.2022 lahjoittaa Suomen UNICEF ry:lle 20 000 euroa humanitaariseen apuun Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi. Lahjoitussumma on noin euron per asukas. Kaupunginvaltuusto myönsi asiaan määrärahan 14.3.2022. Kokouksessa todettiin, että lahjoituksella halutaan auttaa sodassa kärsivää kansaa ja näyttää, että välitämme.

Vuonna 1946 perustetulla Yhdistyneiden kansakuntien lastenjärjestöllä UNICEF:llä on laaja-alainen ja pitkäaikainen kokemus sodasta ja sen seurauksista kärsivien lasten auttamisessa. UNICEF auttoi myös Suomen lapsia vuosina 1947-1951. Ukrainasta sotaa paenneita ihmisiä on arviolta jo 2,8 miljoonaa. UNICEF on heidän tukenaan pakomatkan varrella, se on paikan päällä auttamassa ja suojelemassa lapsia sekä lähettää alueelle jatkuvasti lisää avustustarvikkeita.

UNICEF on työskennellyt Ukrainassa 25 vuotta, vuodesta 1997. Hätäaputarvikkeita oli sijoitettu jo ennen sodan leviämistä ympäri maata, jotta apu tavoittaisi maansisäiset pakolaiset. UNICEF on helmikuun lopun jälkeen toimittanut terveydenhuollon tarvikkeita lapsille ja äideille 20 sairaalaan viidellä pahiten kärsineellä alueella.

Viime viikonloppuna Ukrainaan saapui uusi hätäaputoimitus, jossa oli yhteensä 168 tonnia hätäaputarvikkeita: sairaaloissa tarvittavia kirurgisia välineitä, happikonsentraattoreita, synnytyksissä tarvittavaa välineistöä, vesi-, saniteetti- ja hygieniapakkauksia, oppimateriaaleja koululaisille ja varhaiskasvatukseen, talvivaatteita ja huopia. Hätäaputoimitusten lisäksi UNICEFilla on liikkeellä psykososiaalisen tuen, opetuksen ja varhaiskasvatuksen tiimejä auttamassa traumatisoituneita lapsia ja antamassa kouluopetusta. UNICEF on myös perustanut lastensuojelun hätäpuhelimen ja lapsiystävällisiä tiloja yleisimmille pakoreiteille naapurimaihin, jotta pakolaiset saavat apua ja lapset ja äidit turvallisia tiloja.

Maisemassa sinisiä valoja.

Lisätietoja:

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä, 040 823 7921, aleksi.heikkila@aanekoski.fi

UNICEF:in vapaaehtoistoiminnan päällikkö Lena Jolkkonen, 043 820 0905, lena.jolkkonen@unicef.fi

Uutinen julkaistu 16.3.2022

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023