Äänekosken strategiasta halutaan ilmiö, jota tekevät ja toteuttavat kaikki

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin keskiviikkona 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. 

Äänekoski on kutsunut myös kaupunkilaiset ennennäkemättömän vahvasti mukaan strategiatyöhön ja strategiaa laaditaan avoimemmin kuin koskaan. Tavoitteena on, että valmista strategiaa ja sen onnistumista voitaisiin myös mitata ja tehdä se kaikille näkyväksi. 

Kaupunkilaisten rooli on siis iso paitsi strategian laatimisprosessissa, myös sen toteutumisessa.

Strategiatyön pohjaksi äänekoskelaisille ja erikseen myös nuorille kohdistettuihin kyselyihin saatiin yli tuhat vastausta. Hiljattain myös yrityksille tehtiin kysely ja lisää yritysten terveisiä strategiatyöhön saadaan 2.12. järjestettävässä Elinkeinoelämän foorumissa. 

Aidosti avoin

Asukkaiden kuulemisessa työkaluna toimii strategiamedia, Äänekoski-ilmiö -niminen verkkosivusto. Sivustolla voi osallistua kirjoittamalla oman visionsa sekä seurata työn etenemistä haastattelujen ja Äänekosken vahvuuksia ja ylivoimatekijöitä esittelevien sisältöjen, kuten oman kylän pilapiirtäjä Martti Hännisen töiden kautta. Esille pääsevät myös Äänekosken asukkaat.

Äänekoski-ilmiö -sivustolla voi kirjoittaa omat terveisensä mukaan strategian suunnitteluun ja lukea myös muiden jättämiä kommentteja. 

Paperilla terveiset strategiatyötä varten voi jättää Äänekosken kirjastoissa oleviin palautelaatikoihin. Kaupunginvaltuutettujen toiveen mukaan palautelaatikot tuodaan myöhemmin myös uimahalleihin. Laatikoihin voi jättää terveisiä jouluviikolle 20.12. saakka.

Tavoitteena ymmärrettävä ja inspiroiva työkalu

Kaupunkistrategia tehdään ennen kaikkea asukkaita varten. 

Se on kaupungin johtamista ohjaava työkalu ja pohjana kaikessa päätöksenteossa. Strategiatyössä etsitään Äänekosken vahvuuksia ja mietitään, kuinka niitä voidaan vahvistaa. Strategiassa asetetaan yhteiset tavoitteet, joita kohti tavoitellaan. 

Äänekosken kaupunkistrategian laatii kaupunginvaltuusto ja tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy sen helmikuun 2022 kokouksessaan. Tällä kertaa strategia tehdään pidemmälle aikavälille aina vuoteen 2028 asti, mutta sitä voidaan matkan varrella tarvittaessa päivittää.

Strategiatyötä tehdään näkyväksi aanekoskiilmio.fi -sivustolla sekä sosiaalisessa mediassa kaupungin tileillä ja hashtagilla #aanekoskiilmio. Keskusteluun voi osallistua myös lisäämällä omiin sosiaalisen median päivityksiin #aanekoskiilmio. 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Valtuutetut keskustelevat strategiaseminaarissa.
Strategiaa tehdään yhdessä.
Strategiaa tehdään yhdessä.

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. Tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy strategian helmikuun 2022 kokouksessaan.

Muokattu 25.11.2021