Äänekosken strategiasta halutaan ilmiö, jota tekevät ja toteuttavat kaikki

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin keskiviikkona 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. 

Äänekoski on kutsunut myös kaupunkilaiset ennennäkemättömän vahvasti mukaan strategiatyöhön ja strategiaa laaditaan avoimemmin kuin koskaan. Tavoitteena on, että valmista strategiaa ja sen onnistumista voitaisiin myös mitata ja tehdä se kaikille näkyväksi. 

Kaupunkilaisten rooli on siis iso paitsi strategian laatimisprosessissa, myös sen toteutumisessa.

Strategiatyön pohjaksi äänekoskelaisille ja erikseen myös nuorille kohdistettuihin kyselyihin saatiin yli tuhat vastausta. Hiljattain myös yrityksille tehtiin kysely ja lisää yritysten terveisiä strategiatyöhön saadaan 2.12. järjestettävässä Elinkeinoelämän foorumissa. 

Aidosti avoin

Asukkaiden kuulemisessa työkaluna toimii strategiamedia, Äänekoski-ilmiö -niminen verkkosivusto. Sivustolla voi osallistua kirjoittamalla oman visionsa sekä seurata työn etenemistä haastattelujen ja Äänekosken vahvuuksia ja ylivoimatekijöitä esittelevien sisältöjen, kuten oman kylän pilapiirtäjä Martti Hännisen töiden kautta. Esille pääsevät myös Äänekosken asukkaat.

Äänekoski-ilmiö -sivustolla voi kirjoittaa omat terveisensä mukaan strategian suunnitteluun ja lukea myös muiden jättämiä kommentteja. 

Paperilla terveiset strategiatyötä varten voi jättää Äänekosken kirjastoissa oleviin palautelaatikoihin. Kaupunginvaltuutettujen toiveen mukaan palautelaatikot tuodaan myöhemmin myös uimahalleihin. Laatikoihin voi jättää terveisiä jouluviikolle 20.12. saakka.

Tavoitteena ymmärrettävä ja inspiroiva työkalu

Kaupunkistrategia tehdään ennen kaikkea asukkaita varten. 

Se on kaupungin johtamista ohjaava työkalu ja pohjana kaikessa päätöksenteossa. Strategiatyössä etsitään Äänekosken vahvuuksia ja mietitään, kuinka niitä voidaan vahvistaa. Strategiassa asetetaan yhteiset tavoitteet, joita kohti tavoitellaan. 

Äänekosken kaupunkistrategian laatii kaupunginvaltuusto ja tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy sen helmikuun 2022 kokouksessaan. Tällä kertaa strategia tehdään pidemmälle aikavälille aina vuoteen 2028 asti, mutta sitä voidaan matkan varrella tarvittaessa päivittää.

Strategiatyötä tehdään näkyväksi aanekoskiilmio.fi -sivustolla sekä sosiaalisessa mediassa kaupungin tileillä ja hashtagilla #aanekoskiilmio. Keskusteluun voi osallistua myös lisäämällä omiin sosiaalisen median päivityksiin #aanekoskiilmio. 

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Matti Tuononen, 020 632 2010, matti.tuononen@aanekoski.fi

Valtuutetut keskustelevat strategiaseminaarissa.
Strategiaa tehdään yhdessä.
Strategiaa tehdään yhdessä.

Äänekosken ”ilmiömäistä” strategiatyötä jatkettiin 24.11. kaupunginvaltuuston toisella strategiaseminaarilla. Tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy strategian helmikuun 2022 kokouksessaan.

Uutinen julkaistu 25.11.2021

Uutisia Äänekoskelta

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023