Äänekosken päättäjille tarjotaan ajankohtaista koulutusta metsästä ja sen mahdollisuuksista

Äänekosken kaupungin valtuutetuille järjestetään kolmiosainen koulutus metsäbiotaloudesta. 

Kuntapäättäjien Metsäakatemia -koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään etänä tulevana torstaina 18.11. aiheella "Metsien merkitys hyvinvoinnille". 

Reilun kahden viikon päästä 2.12. on kokonaisuuden päätapahtuma Äänekosken kaupungintalolla teemalla "Uudet puupohjaiset ratkaisut ja puurakentamisen mahdollisuudet". Samassa yhteydessä vietetään Uusi puu -näyttelyn avajaisia. Uusi puu -näyttelyyn on kaupunkilaisten ja esimerkiksi oppilaitosten väen myöhemmin mahdollista tutustua. 

Viimeinen koulutuspäivä on ensi vuoden puolella. 

Koulutuksen tavoitteena on tarjota Äänekosken päättäjille monipuolinen tietopaketti metsien roolista ja potentiaalista kestävän biotalouden rakentamisessa, sekä tukea verkostoitumista ja vahvistaa dialogia metsien kestävästä käytöstä kunnissa.

Metsät ovat kunnille arvokasta omaisuutta, koska ne tarjoavat ratkaisuja monista näkökulmista: metsät hillitsevät ilmastonmuutosta, ylläpitävät monimuotoisuutta, elvyttävät ja liikuttavat ihmisiä päivittäin ja tuottavat monipuolista hyvinvointia ja palveluja, työtä ja tuloja. Siirtyminen fossiilitaloudesta biopohjaiseen talouteen edellyttää rohkeutta, monialaista yhteistyötä ja koko yhteiskunnan hyväksyntää. Metsien ja puun kestävä ja älykäs käyttö tarjoaa mahdollisuuksia innovoida ja rakentaa biotalouteen perustuvaa hyvinvointia kunnissa.

Kuntapäättäjien Metsäakatemia -koulutuksen järjestää Suomen Metsäyhdistys ja Uusi puu -hanke.

Lisätietoja:

Elinvoimajohtaja/toimitusjohtaja Sari Åkerlund, 020 632 2860, sari.akerlund@aanekoski.fi, Äänekosken kaupunki / Äänekosken Kehitys Oy

Muokattu 27.12.2021