Piristystä rakentamiseen! Äänekosken kaupunki myy tontteja puoleen hintaan

Kaunis rantamaisema kesällä.
Rakentamisen aloittaminen Äänekoskella ei nyt jää ainakaan tontin hinnasta kiinni, sillä kaupunki on aloittanut alennusmyynnit tonttimyynnin ja rakentamisen vauhdittamiseksi. Äänekosken kaupungin tonttikampanjassa on nyt tarjolla kymmeniä rakentamattomia asumisen tontteja puoleen hintaan 1.4.-31.12.2024 välisenä aikana.

– Tavoitteena on saada kauppa käymään ja löytää Äänekosken kaupungin omistamille vapaille asuintonteille uusia rakentajia. Haluamme tarjota piristystä rakentamiseen ja täyttää asuntoalueitamme, joilla on vielä yksittäisiä tontteja rakentamatta, maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen kertoo.

– Tonttialennuksella haluamme tulla ihmisiä vastaan, jotta rakentaminen olisi mahdollisimman helppoa aloittaa. Äänekoskella palvelemme muutenkin kaikissa tontteihin ja rakennuslupiin liittyvissä asioissa ripeästi ja joustavasti.

Tarjolla on puoleen hintaan tontteja kaikista Äänekosken taajamista. 50 prosentin alennus koskee vain asemakaavoitettuja tontteja. Mukana on kymmeniä omakotitontteja ja myös rantatontteja. Alennus koskee myös rakentamattomia kerros- ja rivitalotontteja.

Kampanjatonteissa kadut ja kunnallistekniikka ovat jo valmiina. Ehtona hinnalle on mm. se, että tontti rakennetaan valmiiksi kolmen vuoden kuluessa kaupasta. Tonttikampanja on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Kampanjan ulkopuolelle on rajattu kaupungin uusimmat Kotakadun varrella sijaitsevat rantatontit Kotakennäällä, kaupungin omistamat vuokratontit, jo rakennetut tontit ja lisämaa-alueet.

Äänekosken kaupunki on laskenut myös Myllyrinteen ja Kotakennäs I -alueiden yritystonttien hintoja.

Paikka unelmien toteuttamiselle

Äänekosken kaupunki on aloittanut uuden Muhluniemen asuinalueen ennakkomarkkinoinnin.

Koivisto-Hirvaskangas -alueelle Muhluniemeen saadaan syksyllä 2024 myyntiin 18 omakotitonttia, joista viisi on omarantaista. Muhluniemen asuinalue tarjoaa väljää asumista puhdasvetisen järven rannalla, hyvien kulkuyhteyksien ja toimivien lähipalveluiden ääressä. Alueella noudatetaan yleiskaavaa ja tontit ovat kooltaan noin 3000-5000 m2 suuruisia. Rakentaminen tonteille on mahdollista aloittaa syksyllä 2024.

Asuinalueen lähellä Koivistossa on uusi hirsinen Koiviston koulu, jonka yhteyteen valmistuu päiväkoti toukokuussa 2024. Muhluniemessä voi elää rauhallista elämää luonnon keskellä ja lähellä vireän kaupungin palveluita, kauppoja ja monipuolisia kulttuuri- ja harrastuspaikkoja.

Äänekoskella voi toteuttaa myös puutarhaunelmansa. Kaupunki vuokraa siirtolapuutarhatontteja Suolahden taajamasta, Suojärven rannalta.

Lisätietoja:

Maankäyttöpäällikkö Juha Koskinen, 0400 641 829, juha.koskinen@aanekoski.fi

Lue lisää tonteista täältä.

Uutinen julkaistu , muokattu 4.4.2024 klo 13:40

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.