Äänekoskella kaikenikäiset seuraavat hiihtoja – Mikonpuiston päiväkoti valmistautuu SM-hiihtoihin

Äänekoskella järjestetään hiihdon SM-kilpailut tulevana viikonloppuna 22.-24.3. Kisatunnelmaan valmistautuminen on alkanut ja Mikonpuiston päiväkodilla kannustusbanderollit valmistuvat kovaa vauhtia. Ensimmäisenä kisapaikalle saapuville lapsille on tarjolla Äänekosken kaupungin logolla varustettu kisapipo. Huiman hiihtojaosto ja Äänekosken kaupunki toivottavat kaikki tervetulleeksi nauttimaan kisatunnelmasta! Lippuja saa ennakkoon Kesport Niskaselta sekä kisapaikalta pääovelta tai maastossa liikkuvilta lipunmyyjiltä.

Mikonpuiston päiväkodilla on ilmassa kisahuumaa, kun lähestyvät SM-hiihdot odottavat nurkan takana. Vielä pitäisi muutama päivä odottaa ja sitten pääsee kannustamaan omaa suosikkia paikan päällä. Hiihto kiinnostaa Äänekoskella kaikenikäisiä, eivätkä päiväkotilaiset ole tässä tapauksessa poikkeus. Banderollien maalaus etenee hyvää vauhtia ja niitä päästään pian heiluttamaan ilmassa Äänekosken liikuntapuiston toisissa SM-hiihdoissa. Äänekosken kouluille ja päiväkodeille on järjestetty kisoihin kannustuskilpailu. Kannustuskilpailun voittajan valitsee maajoukkuehiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Lasten tekemiä kannustuskylttejä.

Lapsille ohjelmaa myös kisatorilla – paikalla somesta tuttuja kasvoja

Latupartiossa hiihtävät lauantaina Joona Hellman ja Karla Könönen. Sosiaalisesta mediasta tutut Hellman ja Könönen ovat mukana kisatunnelmassa liikuntapuiston alueella. Kisatorilla pääset nauttimaan maittavaa kisalounasta, makkaraa sekä lämmintä juotavaa. Lisäksi alueella on useita näytteilleasettajia ja aktiviteetteja kisayleisölle. Äänekosken kaupungin pisteeltä kisatorilta jaetaan 50 ensimmäiselle lapselle kisapipo. Lisäksi pisteellä on esillä uuden Muhluniemen tontit, tyylikäs sammalseinä some-kuvia varten sekä karkkia kisakansalle.

Äänekosken logolla oleva tupsupipo.

Maksuttomat kuljetukset – kokeile kyläbussia tai kulje nonstop-bussilla

Äänekosken kaupunki tarjoaa kisoihin maksutonta bussikuljetusta. Paikan päälle kannattaa tulla lähialueilta kävellen ja pidemmästä matkasta tulevien kannattaa jättää auto Äänekoski Areena Pankkarin ilmaisille parkkipaikoille. Kyläbussi kuljettaa kisoihin Äänekosken taajamista lauantaina ja sunnuntaina. Tarkemmat tiedot kuljetuksista ja niiden aikatauluista löydät osoitteesta https://www.huima.org/jaostot/hiihto/aanekosken-sm-hiihdot-2024/yleisolle/.

Luvassa mielenkiintoiset kisat – hiihdon huippunimet kisaavat

Vuoden 2024 ensimmäiset SM-hiihdot kisattiin helmikuussa Vantaalla. Toiset SM-koitokset ovat vuorossa tulevana viikonloppuna Äänekoskella ja pitkien matkojen SM-mitaleista kilpaillaan vielä huhtikuun alussa Rovaniemellä. Maastohiihdon vuoden 2024 toinen SM-kisarupeama hiihdetään Äänekoskella 22.-24.3. Kilpailut sisältyvät myös Suomen Cupiin. Äänekoskella on edellisen kerran järjestetty SM-hiihdot keväällä 2019. Tuolloin kisoja hallitsivat Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski, jotka voittivat molempien henkilökohtaisten kilpailuiden lisäksi myös parisprintin SM-kultaa. Myös tänä keväänä Äänekosken laduilla nähdään hiihdon huippunimiä, kuten Iivo ja Kerttu Niskanen sekä Krista Pärmäkoski ja Perttu Hyvärinen.

Lisätietoja:

Tiedotusvastaava Ella Tuovinen, ella.m.tuovinen@gmail.com, 050 468 5863

Uutinen julkaistu , muokattu 5.4.2024 klo 11:20

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.