Kesätyöhaku alkaa tänään 19.2.2024

Nuorten kesätyöllistämiseen ja yrittäjyyteen panostetaan

Nuoret ajamassa nurmikkoa.
Äänekosken kaupungin nuorten kesätyöhaku alkaa tänään 19.2.2024. Kesätöitä voi hakea Kuntarekryn hakulomakkeen kautta ja yrittäjyys- ja kesätyöseteleille on omat hakulomakkeet kaupungin verkkosivuilla.

– Kuntarekryn hakulomake on helppo täyttää ja samalla nuori saa hyvää harjoitusta työn hakuun. Hakulomake vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka tarvittaessa voi tehdä nuoren huoltaja. Silti on tärkeää, että nuori täyttää kesätyöhakemuksen itse, kesätyöohjaaja Outi Ojanen kertoo.

Kaupunki takaa kesätyön kaikille halukkaille 9. luokan päättäville nuorille joko kaupungin omana kesätyöjaksona, kesäyrittäjyys- tai kesätyösetelillä. Sen lisäksi kaupunki palkkaa määrärahojen puitteissa myös vanhempia nuoria eli vuosina 2006-2007 syntyneitä.

– Viime vuonna kaupunki kesätyöllisti 257 nuorta, joista suurin osa oli peruskoulun päättäviä. Tänä vuonna tavoitteena on työllistää vähintään yhtä paljon, Ojanen kertoo.

– Tänä vuonna erityistä on se, että olemme jaksottaneet kesäyrittäjyyssetelihaun, jotta nuoret voivat halutessaan aloittaa toimintansa jo toukokuussa. Tänä keväänä olemme mukana myös Äänemessuilla 24.-25.5. markkinoimassa nuorten kesäyrittäjien palveluja.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Äänekosken taajamissa ja suurin osa töistä on kesäkuun aikana. Nuorille löytyy kesätyöpaikkoja viheralueiden ja liikuntapaikkojen hoidossa, puhtauspalveluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, uimahalleissa, taidemuseossa sekä Huuhan perhepuistossa.

– Viime kesän tapaan panostamme erityisesti viheralueiden hoitoon. Eniten meillä on nuorten kesätöitä tarjolla puistotöissä ja päiväkodeissa, Ojanen kertoo.

9. luokan päättävien kesätyöjaksot ovat kahden viikon mittaisia ja niistä maksetaan 400 euroa. Kesäyrittäjänä nuori saa 250 euron kesäyrittäjyyssetelin yritystoimintansa alkupääomaksi. Ehtona setelille on yrittäjäkoulutuksen suorittaminen ja liiketoimintasuunnitelma. Kesätyöseteli myönnetään Äänekoskella toimivalle työnantajalle, joka työllistää 2006-2008 -syntyneen äänekoskelaisen nuoren.

– Äänekoskella panostetaan yrittäjyyskasvatukseen ja se näkyy myös nuorten kesäyrittäjien määrässä. Viime vuonna myönsimme 86 kesäyrittäjyyseteliä. Nyt myös muissa kunnissa on alettu suunnittelemaan samanlaista toimintaa nuorten yrittäjyyden tukemiseksi, ja Äänekoski on voinut toimia tässä suunnannäyttäjänä myös muille, Ojanen sanoo.

Kesätöiden hakuaikaa on 10.3. asti ja kaikkiin hakeneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse. Päätökset ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 14.4. asti ja kesätyöseteliä voi hakea 12.5. asti.

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja
Outi Ojanen
040 773 6705
outi.ojanen@aanekoski.fi

Lue lisää nuorten kesätöistä

Uutinen julkaistu , muokattu 18.3.2024 klo 12:25

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.