Kesätyöhaku alkaa tänään 19.2.2024

Nuorten kesätyöllistämiseen ja yrittäjyyteen panostetaan

Nuoret ajamassa nurmikkoa.
Äänekosken kaupungin nuorten kesätyöhaku alkaa tänään 19.2.2024. Kesätöitä voi hakea Kuntarekryn hakulomakkeen kautta ja yrittäjyys- ja kesätyöseteleille on omat hakulomakkeet kaupungin verkkosivuilla.

– Kuntarekryn hakulomake on helppo täyttää ja samalla nuori saa hyvää harjoitusta työn hakuun. Hakulomake vaatii vahvan tunnistautumisen, jonka tarvittaessa voi tehdä nuoren huoltaja. Silti on tärkeää, että nuori täyttää kesätyöhakemuksen itse, kesätyöohjaaja Outi Ojanen kertoo.

Kaupunki takaa kesätyön kaikille halukkaille 9. luokan päättäville nuorille joko kaupungin omana kesätyöjaksona, kesäyrittäjyys- tai kesätyösetelillä. Sen lisäksi kaupunki palkkaa määrärahojen puitteissa myös vanhempia nuoria eli vuosina 2006-2007 syntyneitä.

– Viime vuonna kaupunki kesätyöllisti 257 nuorta, joista suurin osa oli peruskoulun päättäviä. Tänä vuonna tavoitteena on työllistää vähintään yhtä paljon, Ojanen kertoo.

– Tänä vuonna erityistä on se, että olemme jaksottaneet kesäyrittäjyyssetelihaun, jotta nuoret voivat halutessaan aloittaa toimintansa jo toukokuussa. Tänä keväänä olemme mukana myös Äänemessuilla 24.-25.5. markkinoimassa nuorten kesäyrittäjien palveluja.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Äänekosken taajamissa ja suurin osa töistä on kesäkuun aikana. Nuorille löytyy kesätyöpaikkoja viheralueiden ja liikuntapaikkojen hoidossa, puhtauspalveluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, uimahalleissa, taidemuseossa sekä Huuhan perhepuistossa.

– Viime kesän tapaan panostamme erityisesti viheralueiden hoitoon. Eniten meillä on nuorten kesätöitä tarjolla puistotöissä ja päiväkodeissa, Ojanen kertoo.

9. luokan päättävien kesätyöjaksot ovat kahden viikon mittaisia ja niistä maksetaan 400 euroa. Kesäyrittäjänä nuori saa 250 euron kesäyrittäjyyssetelin yritystoimintansa alkupääomaksi. Ehtona setelille on yrittäjäkoulutuksen suorittaminen ja liiketoimintasuunnitelma. Kesätyöseteli myönnetään Äänekoskella toimivalle työnantajalle, joka työllistää 2006-2008 -syntyneen äänekoskelaisen nuoren.

– Äänekoskella panostetaan yrittäjyyskasvatukseen ja se näkyy myös nuorten kesäyrittäjien määrässä. Viime vuonna myönsimme 86 kesäyrittäjyyseteliä. Nyt myös muissa kunnissa on alettu suunnittelemaan samanlaista toimintaa nuorten yrittäjyyden tukemiseksi, ja Äänekoski on voinut toimia tässä suunnannäyttäjänä myös muille, Ojanen sanoo.

Kesätöiden hakuaikaa on 10.3. asti ja kaikkiin hakeneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse. Päätökset ilmoitetaan huhtikuun loppuun mennessä. Kesäyrittäjyysseteliä voi hakea 14.4. asti ja kesätyöseteliä voi hakea 12.5. asti.

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja
Outi Ojanen
040 773 6705
outi.ojanen@aanekoski.fi

Lue lisää nuorten kesätöistä

Uutinen julkaistu , muokattu 18.3.2024 klo 12:25

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.