Äänekoski-lisän myöntämisen perusteita yhdenmukaistettiin muiden kuntakokeilukuntien kanssa

”Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin”

Jyväskylän työllisyyden kuntakokeilun kunnat, eli Äänekoski, Jyväskylä, Laukaa ja Muurame, yhdenmukaistivat työllistämisen kuntalisän myöntämisen periaatteensa. Äänekoskella muutokset astuvat voimaan 1.3.2023 alkaen. Muutokset aiempaan ovat kuntakokeilun kunnissa melko pieniä. Merkittävin muutos on kuitenkin se, että jatkossa yksinyrittäjien on helpompi palkata yrityksensä ensimmäinen työntekijä.

– Myös pienet yritykset ovat meille tärkeitä ja välitämme heistä. Näemme pienissä yrityksissämme kasvupotentiaalin, Äänekosken kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen sanoo.

nainen istuu tietokone sylissä

”Nyt yksinyrittäjän on järkevää palkata työntekijä”

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen helpottuu jatkossa huomattavasti. Esimerkkilaskelman mukaan, jos uuden työntekijän palkka on 2 200 euroa kuukaudessa, sivukuluineen 2 860 euroa, palkkakuluihin voisi yrittäjä saada ensimmäisenä vuonna enimmillään valtion myöntämää palkkatukea sekä kuntalisää yhteensä jopa 22 000 euroa. Tuen suuruus määräytyy aina työntekijä- ja tilannekohtaisesti.

– Nyt yksinyrittäjän on järkevää palkata työntekijä, jos vain sopiva henkilö löytyy, Hytönen sanoo.

– Meidän työnhakijamme voivat olla nyt myös houkuttelevampia, kun tarjolla on palkkatuen lisäksi kuntalisä, ja meillä on tarjolla osaavaa ja ammattitaitoista väkeä.

Äänekosken kaupungin taloudellinen satsaus työllistämiseen on merkittävä, kun kuntalisään eli Äänekoski-lisään varataan vuosittain noin 162 000 euroa. Se on myös yksi tapa, jolla kaupunki haluaa tukea paikkakunnan yrittäjiä. Kuntalisä on myös myös kustannustehokas ja vaikuttava tukimuoto, jolla voidaan edistää työttömien työllistämistä.

Kuntalisää maksetaan työllistäville yrityksille ja yksinyrittäjille, rekisteröidyille yhdistyksille ja säätiöille tietyin reunaehdoin. Esimerkiksi työajan tulee olla vähintään 18 h/viikko, palkan tulee olla vähintään 1 100 euroa/kuukausi ja lisän myöntämisen edellytyksenä on, että työnantaja osallistuu palkkauskustannuksiin. Sekä kuntalisää että palkkatukea voi saada myös oppisopimusopiskelijan työllistämiseen.

Hakeminen on helppoa! Kuntalisää eli Äänekoski-lisää haetaan Äänekosken kaupungin työllisyyspalvelujen verkkosivuilta tulostettavalla hakulomakkeella. Hakemus pitää tehdä kahden kuukauden sisällä työsuhteen alkamisesta. Myös valtion myöntämän palkkatuen hakemiseen saa apua ja neuvoa työllisyyspalvelun tai TE-palvelun kautta sekä tyomarkkinatori.fi -sivustolta.

Lisätietoja:

Työllisyyspäällikkö Riikka Hytönen, 040 194 6100, riikka.hytonen@aanekoski.fi

Äänekosken kaupungin kuntalisän hakulomake: https://www.aanekoski.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyollisyyspalvelut/tyollisyyden-tuet-tyonantajalle/Aanekoskilisa.pdf (Huomaathan, että uudet kuntalisän myöntämisperusteet ovat voimassa 1.3.2023 alkaen)

Uutinen julkaistu 9.2.2023, muokattu 24.4.2023 klo 11:31

Uutisia Äänekoskelta

  • Kaikki
  • Asuminen ja ympäristö
  • Hallinto ja päätökset
  • Ikääntyneet
  • Kasvatus ja koulutus
  • Kulttuuri ja liikunta
  • Lapsiperheet
  • Nuoret
  • Työ ja yrittäminen
  • Uudet asukkaat

Äänekosken Vuoden Uusyrittäjä pääsi valtakunnalliseen finaaliin! – Äänestä suosikkisi voittoon!

Yrittäjänpäivänä julkaistu Äänekosken vuoden uusyrittäjä KX-Treeshears Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Tossavainen etenee valtakunnallisen kilpailun finaaliin. Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-8.10.2023.

26.9.2023

Tervetuloa Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuuteen

Äänekosken ja Kauniaisten kaupunki julkaisevat yhteistyössä Positive Education Oy:n kanssa kehitetyn hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman, joka lahjoitetaan vapaasti kaikkien Suomen koulujen käyttöön. Äänekosken HYVÄÄ KASVUA -hyvinvointitaitojen opetussuunnitelman julkaisutilaisuus järjestetään ke 20.9.2023 klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Julkaisutilaisuuteen ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan ja mukaan pääsee myös etäyhteyksin!

22.8.2023

Äänekosken lukion urheiluakatemiatoiminnan tarjoamat mahdollisuudet - Tervetuloa Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian iltaan 5.9.2023

Äänekosken lukion ja Jyväskylän urheiluakatemian valmentajien ja vanhempien ilta järjestetään tiistaina 5.9.2023 klo 18-20 Äänekosken lukion liikuntasalissa. Lukion aulassa on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa klo 17.30 alkaen. Paikalle ovat tervetulleita äänekoskelaisten urheiluseurojen edustajat ja valmentajat sekä toisella asteella opiskelevien urheilevien nuorten vanhemmat. Illan tarkoituksena on tuoda esille Äänekosken lukion tarjoamat mahdollisuudet urheiluakatemiatoiminnan kautta tapahtuvaan tavoitteelliseen harjoitteluun ja käydä keskustelua urheiluvalmennukseen liittyvistä asioista.

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” on retrospektiivi ja kunnianosoitus edesmenneelle taiteilija, professori Antero Salmiselle

Äänekosken taidemuseon kesänäyttely ”Antero Salminen - katoamispistettä etsimässä” avataan 14.6.2023. Muistonäyttely arvostetusta taiteilijasta ja professorista Antero Salmisesta (1939-2003) peilaa hänen merkittävää tieteellistä ja taiteellista uraansa. Näyttelyssä - kuten Salmisen elämässäkin - kohtaavat tiede ja taide.

12.6.2023

Nuorten kesä Äänekoskella 2023 - Tule mukaan toimintaan!

Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut järjestää kivaa tekemistä nuorille kesällä 2023! Luvassa on mm. nuorten leiri, yhdessä tekemistä ja pelaamista sekä lukuisia retkiä ja toimintapäiviä. Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara näkyy, kuuluu ja kulkee Äänekosken alueella arkisin, Etsivät nuorisotyö palvelee myös kesällä ja Suolahden nuorisotilat ovat avoinna myös kesällä. Ilmoittaudu ja tule mukaan kesätoimintaan!

31.5.2023