Äänemessut ovat täällä pian!

Nuorten ideoima tapahtuma yllättää runsaalla ja monipuolisella ohjelmallaan!

Tapahtumamainos.
Ensi perjantain ja lauantain 24.-25.5.2024 uudistetuilla Äänemessuilla on todella runsas ja monipuolinen ohjelma. Äänekosken lukio ja kaupungin yrittäjyyskasvatuksen nuoret ovat järjestämässä messuja yhdessä konkariyrittäjä Pekka Häyhän kanssa. Nuorten ideat ja osaaminen näkyy vahvasti tapahtumassa ja sen toteutuksessa. 

Äänekosken lukio hakee aktiivisesti ja rohkeasti uusia innovaatioita ja ratkaisuja yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen ja Äänemessut ovat yksi oivallus ja esimerkki siitä. Äänekoskella haluamme tehdä vaikuttavaa yrittäjyyskasvatusta, kehittää yhdessä paikallista elinvoimaa ja kutsua nuoria mukaan tekemään. Tulevaisuus asuu täällä!

Äänemessuilla on mukana noin sata näytteilleasettajaa ja messuvieraaksi odotetaan ainakin 8 000 henkilöä. Luvassa on mm. monipuolista ohjelmaa koko perheelle, vaalipaneeli, siltatanssit, musiikkia, tuotenäytteitä, muotia, valokuvausta yksin tai lemmikin kanssa, ruokailupiste sekä kahvi- ja lettuteltta.

Tietoa, taitoa, taidetta ja viihdettä

Äänekosken kaupungin messupisteellä on mm. ihana sammalseinä some-kuvia varten, esillä on kaupungin tonttitarjontaa sekä Äänekosken kirjasto! Tule lainaamaan kirja, hanki kirjastokortti tai tule muuten vain kurkkaamaan, mitä kirjastolla on messuilla mukana. Menossa mukana on myös kaupungin liikkuva nuorisotyö ja Etsivä nuorisotyö. Kaupunki tukee 14-18-vuotiaita nuoria kesäyrittäjiä tarjoamalla kesäyrittäjyyssetelin vaihtoehdoksi kesätöille ja osa nuorista kesäyrittäjistä on esillä messuilla myymässä palveluitaan ja tuotteitaan!

Perjantaina messuilla on vieraana paljon Äänekosken kouluja ja päiväkoteja ja ohjelma painottuukin nuoreen makuun. Päivän aikana ulkolavalla esiintyy koulujen omat bändit ja mm. heti aamulla esiintyy Monday Madness. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen avaa messut klo 10.30 ulkolavalla. Päivän aikana nähdään mm. paikallisten yritysten muotinäytöksiä sekä Äänekoski-ryijyn esittely.

Perjantain 24.5. messupäivän päätteeksi klo 19 Äänekosken lukio järjestää lukiolla ikärajattoman ANIn keikan. ANI on yksi tämän hetken kuumimmista pop-lupauksista Suomessa. Tapahtuman pääsponsoreina ovat Äänekosken Energia ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto. Ovet avautuvat klo 18, liput ovelta 5 euroa.

Lauantaina Äänemessuilla huomioidaan erityisesti lapsiperheitä ja varttuneempaa väkeä. Päivän yksi huippuhetki on klo 13 alkava europarlamenttivaalien vaalipaneeli, johon on saatu edustajia eri puolueista. Paneelissa mukana Ari-Pekka Liukkonen (vihr.), Maria Miala (kok.), Piritta Rantanen (SDP), Lotta Tuominen (vas.) ja Marika Visakorpi (KD). Ajankohtaista keskustelua juontavat Äänekosken lukiolaiset. Klo 14 alkaa perinteiset siltatanssit uudistetulla Pankkisillalla harmonikkamusiikin säestämänä. Lauantaina saadaan kuulla myös muita paikallisia bändejä ja esiintyjiä ja messuvieraille esitellään muotia ja Äänekoski-ryijyä.

Messujen valmistelua Pankkarilla.

Uudistetut Äänemessut 2024 järjestetään pe-la 24.5.-25.5.2024 Äänekosken Pankkari Areenalla ja sen ympäristössä, Kuhnamon rannalla. Messut ovat auki pe klo 10-17 ja la 10-15. Messuille ei ole sisäänpääsymaksua. Käy lukemassa lisää osoitteesta aanemessut.fi. Tapahtumaa järjestämässä Äänekosken lukio. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja, Mika Matilainen, 040 624 0406, mika.matilainen@aanekoski.fi

Yrittäjä Pekka Häyhä, 044 054 7160, peki.hayha@gmail.com

Uutinen julkaistu , muokattu 27.5.2024 klo 15:43

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.