Äänekosken kaupungin kesätyökampanja 2024

Päivänkakkara kädessä.
Äänekosken kaupungin nuorten kesätyöhaku alkaa helmikuussa 2024. Edellisvuosien tapaan kesätöitä tarjotaan kaikille halukkaille peruskoulun päättäville. Parhaillaan selvitetään kaupungin eri yksiköiden tarvetta kesätyöntekijöille. 

Viime kesänä 9. luokan päättäneitä työskenteli Äänekosken kaupungilla 108 henkilöä ja määrän odotetaan säilyvän suunnilleen samana tänä vuonna. Lisäksi kaupunki työllistää noin 20 vanhempaa, 16–18-vuotiasta nuorta. Kesällä 2023 pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja niissä tekijöitä tarvitaan myös tänä vuonna. Kesätyöpaikkoja on tarjolla kaupungin eri yksiköissä.

Äänekosken kaupunki tukee nuorten työllistymistä myös kesäyrittäjyys- ja kesätyösetelien muodossa. Kesän aikana itsensä yrittäjänä työllistävä nuori voi hakea kesäyrittäjyysseteliä, joka tarjoaa hänelle alkupääoman. Nuori voi käyttää rahan esimerkiksi työvälineiden hankintaan tai polttoainekuluihin. 

Äänekosken kaupunki tekee yhteistyötä koulujen ja paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, minkä ansiosta Äänekoskelle on kasvamassa iso joukko nuoria yrittäjiä. 

Kesäyrittäjyysseteli voidaan myöntää vuosina 2006-2009 syntyneille nuorille ja edellytyksenä on yrityskoulutuksen suorittaminen. Kesäyrittäjyysseteleitä on myönnetty noin 90 kahtena peräkkäisenä kesänä ja tavoitteena on päästä samalle tasolle ensi kesänä. 

Kesätyösetelillä puolestaan tuetaan paikallisia työnantajia kesätyöntekijän palkkakustannuksissa. Kesätyön tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja tuki maksetaan takautuvasti sen jälkeen, kun työnantaja on toimittanut kopion palkkakuitista.

Aikaisemmista vuosista poiketen kesäyrittäjyyssetelien maksatus on tänä vuonna tarkoitus jaksottaa siten, että päätökset tuesta tehdään kahdessa erässä. Ensimmäinen haku helmikuussa on tarkoitettu niille kesäyrittäjille, jotka haluavat aloittaa toimintansa jo keväällä. Toinen haku järjestetään viimevuotiseen tapaan. 

Päätökset kesäyrittäjyyssetelin myöntämisestä tehdään ensimmäisessä erässä 15.3. ja toisessa erässä 10.5. mennessä. Tällä muutoksella halutaan lyhentää käsittelyaikoja.

Tarkempia tietoja päivitetään kaupungin verkkosivuille heti, kun yksityiskohdat ja päivämäärät on vahvistettu. Kesätyöhausta tiedotetaan myös kaupungin some-kanavissa. Lisäksi kouluilla pidetään kesätyöinfoja, joissa kerrotaan nuorille työllistymisestä ja neuvotaan kesätyöhakuun liittyvissä asioissa.

Lisätietoja:

Kesätyöohjaaja
Outi Ojanen 
040 773 6705
outi.ojanen@aanekoski.fi

Vastaava ohjaaja
Anna Lyytikäinen
040 832 1172
anna.lyytikainen@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 12.3.2024 klo 10:06

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Arviointikertomus: Äänekosken kaupungin toiminta ja talous ovat hyvässä kunnossa

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 10.6.2024 tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2023. Arviointikertomus osoittaa, että Äänekosken kaupungin toiminta on sujunut hyvin, vaikka kunnissa ja valtakunnallisesti on eletty haastavien olosuhteiden keskellä. Raportti tuo esiin kaupungin onnistumisia, mutta myös joitakin kehitettäviä osa-alueita ja tunnistettuja riskejä. Erityisen positiivista on, että tarkastuslautakunta on kuunnellut myös nuorten arvokkaita näkemyksiä kaupungin yhteiseen päätöksentekoon.

Maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen

Keski-Suomen maakuntavaltuusto hyväksyi Keski-Suomen liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yksimielisesti ja kiitosten kera. Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen iloitsi Äänekosken lukiolla järjestetyn kokouksen avaussanoissaan Keski-Suomen liiton kautta viime vuoden aikana myönnetystä poikkeuksellisen suuresta aluekehitysrahoituksesta. Hän kantoi samalla erityistä huolta Keski-Suomen työllisyystilanteesta ja kuntien taloustilanteesta.

Vuoden 2025 alusta työnantajat saavat palvelua Pohjoisen Keski-Suomen työllisyysalueelta - Tervetuloa infotilaisuuteen!

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen. TE-palveluiden siirtyminen kunnille on merkittävä ja uusi lakisääteinen tehtävä. Tavoitteena on edistää tehokkaasti työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamista! Järjestämme uudistuksesta kaikille avoimet, samansisältöiset infotilaisuudet ti 4.6. ja ke 5.6.2024 klo 10 etäyhteyksin. Myös alueen yrittäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.