Äänekosken kaupunki on MM-rallien virallinen kumppani

”Rallit tuo Äänekoskelle upeaa näkyvyyttä”

Ralliauto ajaa hiekkatiellä.
Secto Rally Finland eli Suomen MM-rallit saadaan taas Äänekoskelle vuosien tauon jälkeen! Äänekosken kaupunki on rallien virallinen kumppani.

Äänekosken kaupunginhallitus päätti solmia yhteistyösopimuksen AKK Sports Oy:n kanssa ja Äänekosken kaupunki on MM-rallien virallinen kumppani. Luvassa on huikea ralli, joka tuo vauhtia, näkyvyyttä, uusia verkostoja ja ostovoimaa koko Keski-Suomeen.

– Yhteistyön kautta Äänekoski saa Keski-Suomen suurimmassa tapahtumassa runsaasti näkyvyyttä, joista merkittävin on erikoiskokeen varrelle nouseva Äänekoski Areena. Rallit tuo Äänekoskelle upeaa näkyvyyttä ja euroja jää koko alueelle, kaupunginjohtaja Matti Tuononen iloitsee.

Paikalliset yhdistykset mukaan yhteistyöhön

Aivan uusi Äänekosken Saarikkaan erikoiskoe ajetaan kahdesti perjantaina 2.8.2024. Ennennäkemätön noin 15 kilometrin erikoiskoe ajetaan sekä aamulla että iltapäivällä.

Saarikkaan erikoiskokeen varrelle tulee Äänekoski Areena, jossa on mm. kumppanit esittelemässä palveluitaan, paikallisia toimijoita ja yrittäjiä sekä rallien tulospalvelu.

– Kaupunki toivoo Äänekoski Areenalle mukaan paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita esittelemään omaa toimintaansa ja palveluitaan. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Äänekosken urheiluautoilijoiden kanssa. Yhteistyöstä kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä minuun, kaupungin kehityspäällikkö Tanja Sulin kertoo.

– Ralli tarjoaa varainhankintamahdollisuuden monelle paikalliselle toimijalle. Erikoiskokeellahan voi olla päivän aikana jopa 10 000 kävijää, joten näkyvyys on kyllä massiivinen. Rallit myös televisioidaan, Tuononen lisää.

Lisäksi MM-rallien ajaksi 1.-4.8.2024 Äänekosken kaupunki saa näkyvyyttä Jyväskylän Paviljongissa. Kaupungin mainos näkyy MM-rallien markkinoinnissa ja erikoiskokeen varrella, Paviljongin huoltoparkissa, yleisöscreeneillä sekä tapahtuman muissa markkinointimateriaaleissa, kuten katsojaoppaassa, verkkosivuilla ja some-kanavilla.

– Kaupungille tämä on hieno markkinoinnillinen satsaus, Tuononen sanoo.

Äänekosken kaupunki arpoo 40 rallien vapaalippua asukkaiden kesken.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja
Matti Tuononen
040 572 3239
matti.tuononen@aanekoski.fi

Kehityspäällikkö
Tanja Sulin
050 440 0813
tanja.sulin@aanekoski.fi

Uutinen julkaistu , muokattu 14.3.2024 klo 12:54

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.

Uudistettu laskettelukeskus Äänemäki on nyt auki!

Äänekosken kaupungin laskettelurinne Äänemäki avattiin 16.12.2023 ensimmäistä kertaa kolmen rinteen vahvuudella. Rinteessä riitti avajaispäivänä runsaasti kävijöitä koko aukiolon ajan. Äänekosken kaupunki on investoinut Äänemäkeen uuden rinteen ja hissin. Uusi rinne on reilusti pidempi kuin kaksi muuta rinnettä ja sopii entistä paremmin aloittaville laskijoille. Äänekosken Urheilijat vastaa kaupungin laskettelurinteen toiminnasta talvikaudella.

Äänekoskelle Keski-Suomen Vuoden yrittäjyyskasvattaja 2023 -palkinto

Vuoden 2023 parhaat yrittäjyyskasvattajat palkittiin ja Keski-Suomen palkinto tuli Äänekoskelle kaupungin yrittäjyyskasvatuksen vastuuopettaja Mika Matilaiselle! Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatustoimija YES-verkosto palkitsee vuosittain on suomalaisia toimijoita työstään yrittäjyyskasvatuksen edistämisessä. Palkitut Vuoden 2023 YES Agentit ovat tavoitteellisesti edistäneet yrittäjyyskasvatusta omissa verkostoissaan.

11.12.2023

Koulunmäen uusi C-rakennus on malliesimerkki modernista koulurakentamisesta

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus, joka on monin tavoin malliesimerkki modernista koulurakentamisesta. 21 miljoonan euron investoinnissa huomioidaan laajasti ympäristöasiat ja energiatehokkuus. Kierrätyksen ja energiansäästön lisäksi rakennuksen monikäyttöisyys on tärkeässä roolissa. Rakennuksen ulkoasu on moderni ja tyylikäs ja käytössä on uusinta tekniikkaa, mutta luokkahuoneet itsessään ovat hyvin perinteiset.

24.10.2023

Pohjoisen Keski-Suomen kunnat toivovat työllisyysalueen toteutumista ”Alueen perustamistyötä on tehty hyvässä yhteistyössä”

Työllisyyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta. Pohjoisen Keski-Suomen 13 kuntaa, Hankasalmi, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski, ovat perustamassa omaa, kuntien yhteistä työllisyysaluetta, jonka vastuukuntana olisi Äänekosken kaupunki.