Äänekoski Äksön avaa perinteisesti kesän – Osallistu maksuttomaan kesätapahtumaan

Äänekoski Äksön on koko perheen tapahtuma, joka järjestetään kaupungin keskustassa. Tapahtuma avaa Äänekosken kesän 8.6.2024 klo 10-15 välisenä aikana. Tapahtumassa esiintyy tunnettuja artisteja ja paikan päällä on paljon ohjelmaa kaiken ikäisille. Tutustu kivijalkaliikkeiden kampanjoihin, kierrä tapahtuman kojuja ja vietä mukavaa päivää Äänekoskella.
Kesäinen yleisötapahtuma

Neljättä kesää putkeen järjestettävä Äänekoski Äksön tuo keskustaan koko perheelle ohjelmaa. Tapahtumassa pääset nauttimaan veloituksetta live-musiikista kaupungintalon alapuolella Häränvirranrannassa, nauttimaan herkkuja myyntikojuista ja alueen lounasravintoloista/kahviloista sekä tutustumaan paikallisten kivijalkaliikkeiden tapahtumakohtaisiin tarjouksiin. Lisäksi kaupungintalon parkkipaikalla pidetään tapahtuman aikaan peräkonttikirppis.

Yhteistyössä on voimaa

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Yrittäjät. Eri toimijoiden yhteistyö tapahtuman järjestämisessä on tärkeää ja kaikki tavoittelevat yhteistä päämäärää, eli elinvoimaista keskustan aluetta.

-Viime vuonna Äksön todellakin avasi Äänekosken kesän upealla ohjelmalla ja aurinkoisella säällä. Toivotaan tälle vuodelle vähintäänkin yhtä menestyksekästä tapahtumaa. Tapahtumaa suunniteltaessa on huomioitu kaikenikäiset asukkaat ja kesälomalaiset.  Tervetuloa tutustumaan paikallisiin liikkeisiin ja niiden tarjouksiin, kannustaa Äänekosken Yrittäjistä Ella Tuovinen.

Nauti monipuolisesta musiikkikattauksesta

Live-musiikista päästään nauttimaan koko aamupäivän Häränvirranrannan miellyttävässä miljöössä. Tapahtuman avaa keskustan läpi kulkeva Harrasteajoneuvojen Cruising. Päivän ensimmäisestä live-musiikkiesityksestä vastaa Pikku Papu orkestereineen. Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet. Puolen päivän jälkeen lavalle astelevat Emma Salokoski ja Jarmo Saari. Hurmaavaa laulaja-lauluntekijä Salokoskea kuvaillaan muun muassa musiikillinen kameleontti ja monipuolinen tulkitsija. Äänekoski Äksön tapahtuman päättää karismaattinen laulaja Pauli Hanhiniemi ja muusikkojen muusikko Ville Rauhala liikekannalla. Kaksikon yhteinen keikkakokoonpano M.A.D. eli ”Melko Akustinen Duo” seikkailee hilpeästi tässä hetkessä. Kitaran ja kontrabasson komppimatto täydentyy ”Melko Sointuvalla” kaksiäänisellä laululla.

Tapahtuman mainosjuliste

Äänekoski Äksönin aikataulu:

Tapahtuma alkaa klo 10.00

klo n. 10.30 – 10.45 Harrasteajoneuvo Cruising 

klo 11.00-11.45 Pikku Papun orkesteri

klo 12.30-13.15 Emma Salokoski duo

klo 13.45-14.30 Pauli Hanhiniemi

Tapahtuma loppuu klo 15.00

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Tanja Sulin, tanja.sulin@aanekoski.fi, 050 440 0813 

Uutinen julkaistu , muokattu 14.5.2024 klo 12:54

Uutiset

 • Kaikki
 • Asuminen ja ympäristö
 • Hallinto ja päätökset
 • Hyvinvointi ja tuki
 • Ikääntyneet
 • Kasvatus ja koulutus
 • Kulttuuri ja liikunta
 • Lapsiperheet
 • Nuoret
 • Työ ja yrittäminen
 • Uudet asukkaat

Karhunlähteen päiväkoti täyttää 50 vuotta

Karhunlähteen päiväkodilla vietettiin viime viikolla päiväkodin viisikymppisiä ja nykyinen rakennus täyttää 40 vuotta. Koko talon väki ja perheet ovat juhlineet monin tavoin. Henkilökunta kokosi jumppasaliin upean näyttelyn, joka on läpileikkaus päiväkodin eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään. Esillä on eri aikakausilta tuttuja leluja, kirjoja, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä muuta päiväkodin esineistöä. Lapset vanhempineen saivat tutustua näyttelyyn jäätelötarjoilun kera.

Äänekoski etenee kohti kestävämpää elämää

Suomen Ympäristökeskus julkaisu vuoden 2022 kasvihuonepäästöt. Tilastojen mukaan Äänekoskella kasvihuonepäästöt ovat laskeneet keskivertoa enemmän. Vuoden 2006 huippuvuodesta päästöt ovat laskeneet maanlaajuisesti 36% ja Hinku-kuntien keskimääräinen päästövähennys oli 40%, kun Äänekosken päästöjen vähennys on jopa 44%. Keski-Suomesta suurimpiin päästövähennyksiin ylsi Jämsä ja jaetulle kakkossijalle Äänekoski pääsi yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Kouluruualle tunnustusta - Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”!

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä. Tätä yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Asukaskyselyn mukaan Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kaupungin peruspalveluihin

Äänekosken kaupungin uudistettu asukaskysely toteutettiin nyt toista kertaa. Äänekosken Kiinteistönhoito Oy:n ja kaupungin yhdessä tuottamiin palveluihin oltiin edellisvuotta tyytyväisempiä. Peruspalveluiden järjestämisessä ja jätteiden lajittelumahdollisuuksissa on onnistuttu hyvin. Lisäksi Äänekoskella ollaan tyytyväisiä kattaviin harrastusmahdollisuuksiin. Asukaskyselyllä kaupunki saa arvokkaita kehitysehdotuksia ja suuntaviivoja toimintaansa ja palvelujen kehittämiseen.

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024. Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten Äänekosken kirjastoille. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

Muutoksia apuvälinepalveluiden puhelinnumeroihin ja palveluaikoihin

Keski-Suomen hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toiminnan kehittämisen johdosta maanantaina 6.5. pohjoiseen Keski-Suomeen tulee apuvälinepalveluille uusi puhelinnumero, Kyllön ja Palokan terveysasemien apuvälinepalveluiden puhelinnumerot yhdistyvät sekä Keuruun apuvälinepalveluiden palveluajat muuttuvat. Kehitystyön tavoitteena on pala palalta yhdenmukaistaa ja parantaa hyvinvointialueen apuvälinepalveluiden toimintaa, saavutettavuutta ja laatua.

Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottotoimintaansa. Toimintansa päättävien vastaanottokeskusten sopimukset irtisanotaan ja suorahankittujen vastaanottokeskusten toimintaa siirretään osaksi jo aiemmin kilpailutettujen keskusten toimintaa. Maahanmuuttovirasto siirtää myös Äänekosken vastaanottokeskuksen toiminnan nykyiseltä Hemcare Oy:ltä kilpailutetulle toimijalle. Äänekosken vastaanottokeskuksen toimija vaihtuu viimeistään huhtikuun lopussa.

Äänekoskella on luvassa vilkas kaavoitusvuosi

Äänekoskella on luvassa seuraaville kolmelle vuodelle kaikkiaan 17 asemakaavahanketta, jotka ovat kaavoitusprosessin eri vaiheissa. Yleiskaavahankkeita kaavoituskatsauksessa esitetään yksi eli Mämmen osayleiskaava II, jota on tavoitteena valmistella eteenpäin vuoden 2024 aikana. Lähiaikoina vireille saatettavina uusina hankkeina kaavoitusohjelmassa esitetään neljä asemakaavahanketta: Asemakaavan muutos Viiskulmasta Äänekosken sillalle, Sirkkaharjun asemakaavan muutos ja laajennus, Hirvaskankaan länsipuolen asemakaavan muutos ja Honkalan Sörkänmäen asemakaavan muutos ja osittainen kumoaminen.

SM-hiihdot Äänekoskella 22.-23.3.2024: Huiman hiihtojaosto haluaa yrittäjiä mukaan yhteistyöhön

Vuonna 2019 Äänekoskella hiihdettiin SM-kisat, jotka olivat erittäin onnistuneet niin kilpailijoiden, yleisön, yhteistyökumppaneiden kuin järjestäjien näkökulmasta. Yleisöä paikalla oli lähes 11 000 henkeä. Hyvän edellisen kokemuksen ansiosta Äänekosken Huiman hiihtojaosto on saanut jälleen SM-hiihdot järjestettäväkseen. Kisat hiihdetään liikuntapuiston maisemissa 22.-23.3.2024. Huiman hiihtojaosto toivoo yrittäjiä mukaan yhteistyöhön.